Rollespill på soverommet

Nordmenn lever ut fantasiene på soverommet. En undersøkelse viser at 1 av 5 nordmenn hatt erotisk rollespill med partneren sin. ”Sykepleier” og ”håndverker” er de mest populære lekene.

Publisert Oppdatert
I følge seksualrådgiver Kjersti Antonsen i Kondomeriet, er det ikke lenger bluferdighet og forlegenhet som kjennetegner nordmenns sexliv. Tvert imot tør flere å foreslå kreative leker for partneren sin, unge som gamle.
Kondomeriet ser en tendens til at også de eldre forbrukerne ønsker å sprite opp sexlivet.

Leker sykepleier

Det er store variasjoner i hva slags type rollespill nordmenn foretrekker. Det desidert vanligste rollespillet er "s ykepleier" og "pasient". 12 prosent av de spurte har prøvd denne formen for rollespill. Dette er også den mest populære leken blant dem over 55 år, 17, 2 prosent i denne aldersgruppen har lekt sykepleier i sengen. Det er 41 prosent flere enn gjennomsnittet.
Undersøkelsen viste også at 9,4 prosent likte å spille håndverkere. Politimann, prostituert og slave og hersker ble også nevnt blant populære rollespill på soverommet.

Mer fantasifulle

Dildo og vibrator er de vanligste sexleketøyene blant nordmenn. Hele 45 prosent av oss har prøvd disse. Ikke overraskende er det 70 prosent flere kvinner enn menn som leker med dildo eller vibrator.
Men nordmenns leketøyskuff er mer variert enn som så. Mens nordmenn over 55 år foretrekker vibrator eller dildo, er de unge mer eksperimentelle. 1 av 4 i alderen 25 til 34 år har prøvd klitorisstimulator, og 1 av 6 i samme aldersgruppe har prøvd vaginakuler. Også analt leketøy er mest populært i denne aldersgruppen.
44 prosent av alle nordmenn oppgir at de aldri har prøvd erotisk leketøy, men 20 prosent av disse kunne godt tenke seg å prøve.

Kjøper til seg selv

Antonsen mener de fleste nordmenn har blitt mer åpne når det gjelder det som foregår på soverommet. Før var nesten alt Kondomeriet solgte "gaver" og måtte pakkes inn. Nå tør folk derimot å si at de handler sexleketøy til seg selv.

Her er de mest populære rollespillene:

1.Sykepleier
2.Håndverker
3.Politimann
4.Slave og hersker
5.Prostituert

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning