Ren drømmemann!

Kvinner vil ha menn med pene og rene tenner!

Publisert Oppdatert
Å få oppmerksomhet kvinner i Skandinavia krever mer enn et vennlig smil. Nordiske kvinner er nemlig svært opptatt av pene tenner, og det er dårlig nytt for nordiske menn!

Uhygeniske menn?

En ny undersøkelse utarbeidet av Norstat på vegne av Oral-B viser at en av fire kvinner er svært opptatt av tannhygienen til personer de er sammen med. Samtidig er en persons tannhygiene avgjørende for deres oppfattelse av han eller henne.

Det er dårlige nyheter for nordiske menn. Tallene viser at en av tre nordiske menn pusser tenner bare én gang om dagen. Kvinner bruker tannbørsten mer flittig. 84 prosent av dem frisker opp smilet mist to ganger daglig.

Tannleger og tannpleiere anbefaler at man pusser tennene to ganger om dagen i to minutter.

Langt bedre går det for de vel 15 prosent av nordiske kvinner som ikke er så aktive med tannbørsten. Kun en av ti menn oppgir nemlig at tannhygiene har stor innflytelse på deres oppfattelse av en person.

Et blendende hvitt smil er definitivt viktig for nordiske kvinner. To av tre nordiske kvinner mener at hvite tenner er viktig eller meget viktig for dem. Motsatt er det knapt hver annen mann som tillegger hvite tenner høy verdi.

Hygeniske kvinner

Kvinnene skifter også oftere tannbørste enn mennene. Det fremgår av undersøkelsen at nordiske kvinnene er bedre til å skifte tannbørste når børstehodet begynner å bli slitt. Mens to av tre kvinner finner en avløser hver tredje måned, er det kun hver andre mann som kjøper ny børste minst fire ganger i året.

En liten kuriositet er at fargen har en viss innflytelse når nordiske kvinner skal kjøpe ny tannbørste. Undersøkelsen viser at hver tredje kvinne bryr seg om hvilken farge den nye børsten har. Det interesserer ikke nordiske menn i særlig grad. Knapt en av fem menn bryr seg om fargen når børsten skal byttes.

Nordiske kvinner bruker oftere tanntråd enn deres mannlige motstykker. Mens 60 prosent av kvinnene benytter tanntråd ved siden av tannbørsten, gjelder det for knapt fire av ti nordiske menn.

Det viser imidlertid at kvinner har innflytelse på menns tenner. Mer enn en av to oppgir at deres partner har noe eller stor innflytelse på deres vaner i forbindelse med tannpleie. Omvendt gir ikke nordiske kvinner deres partner særlig tillit på dette området. I underkant av en av tre kvinner krysser av på at partneren har liten eller ingen innflytelse på deres tannpleievaner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning