Pille øker sexlysten hos kvinner

Endelig kan også kvinner få hjelp med sexlivet. Nå kommer nemlig den første fungerende potenspillen ment for den kvinnelige delen av befolkningen.

Publisert Oppdatert
Siden Viagra kom på markedet har en mengde menn verden over fått hjelp til å få tilbake sexlivet sitt, og helt siden potenspillen kom på markedet har forskeren jobbet med å lage en kvinnelig variant. Nå ser det ut til at de ved en ren tilfeldighet er på sporet av noe.

Pillen ble nemlig tenkt som et antidepressiva spesielt utviklet for kvinner. Dessverre viste det seg at kvinnene som testet pillen mente at medikamentet var nesten helt virkningsløst. I forhold til depresjonen, i alle fall.. Mange kvinner rapporterte nemlig om økt sexlyst som en av de viktigste bivirkningene.

Totalt 5000 kvinner har meldt seg frivillige til å være prøvekaniner i jakten på det kvinnelige potensmiddelet. I motsetning til for menn er det ikke bare blodmengden i kjønnsorganet som har noe å si for den seksuelle funsjonen hos kvinner. Stimulering av områdene i hjernen som styrer seksuell stimulans er også nødvendig, noe den nye pillen altså skal bidra med.

Ingen mirakelkur

Boehringers, legemiddelselskapet bak pillen, håper å kunne tilby medikamentet på markedet i løpet av 2009. Foreløpig er uavhengige forskerne positive til pillen, men understreker at det er viktig å ikke ha for store forventninger.

Det finnes mange andre årsaker til seksuelle problemer annet kroppen ikke fungerer, for eksempel problemer i forholdet og kulturelle faktorer, og de skal ikke behandles med legemidler, sier Lars-Gösta Dahlöf ved avdelingen for psykologisk sexologi ved universitetet i Gøteborg.

Kilde: expressen.se i_248168

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning