Oppskriften på bedre sex

Om du er misfornøyd med sexlivet ditt, er det faktisk ikke så mye som skal til for å få tilværelsen til å riste litt igjen.

Publisert Oppdatert
Med lange arbeidstider på kontoret, pengeproblemer og familieaffærer, hvem har vel egentlig så mye tid igjen til lidenskap på soverommet? Likevel viser det seg at det er lidenskapen som holder et ekteskap eller et samboerforhold stabilt, og det er nok noe i utsagnet som sier at sex betyr lite når det fungerer, men alt når det ikke fungerer.

I følge terapeut og sexolog Laura Berman, er lidenskap så essensielt i et forhold at det er verdt å legge litt ekstra tid og energi ned på området. Berman har skrevet boken "The Passion Prescription: Ten Weeks To Your Best Sex Ever!", hvor hun presenterer flere enkle grep for hva du og din partner kan gjøre sammen eller hver for dere for å skape mer lidenskap i forholdet. Du må bruke ti uker på eksperimentet, men sexologen lover at dette vil virke om du bruker den tiden.

Her er doktorens råd for bedre sex til deg og din partner!

Hvordan få mer gnist i kjærlighetsforholdet?

For å virkelig få kontakt med partneren din, må dere gjøre to ting: Være villige til å diskutere deres seksuelle ønsker, og være ærlige med dere selv om at dere ikke får det dere vil ha av hverandre.

Er det ikke lettere sagt enn gjort?

Å snakke om sex kan være emosjonellt vanskelig. Mange opplever å måtte skynde seg gjennom barnepass, jobb og karriere, familietid og matlaging, og det er ikke så lett å kombinere kjærlighetstid med partneren oppi det hele. Det er gjerne vanskelig å finne energi til å føle seg sexy, snakke sexy, tenke på sex i det hele tatt! Men å lukke alt inne er definitivt ikke svaret. Om du ikke er villig til å utforske din seksualitet og uttrykke dine seksuelle følelser for partneren din, vil forholdet deres til slutt dø sakte men sikkert ut! Dette er fordi at når den seksuelle energien dør ut, vil par ofte forsvinne litt fra hverandre følelsesmessig.

Hvordan diskuterer man det å forbedre sexlivet uten at partneren forstår det slik at han er elendig i sengen?

Det er gjerne umulig å ha en god diskusjon om sex dersom dere ikke stoler på hverandre. Husk at sex er et veldig sensitivt og personlig tema og å skylde på partneren din for et dårlig sexliv, vil raskt knuse all nyttig diskusjon. Istedenfor, forsøke å dele det du har lært fra denne artikkelen som kan hjelpe å krydre tilværelsen litt. Bare det å snakke om dette kan krydre din partners kreativitet og vilje til å finne nye måter å tenne deg på.

Hvordan begynner man å oppføre seg sexy om man er trøtt, overarbeidet og kanskje litt sjenert?

Kvinner er overkritiske til seg selv, spesielt når det gjelder sex og kroppsbilde. De tenker ofte at de ikke er attraktive nok på grunn av de to ekstra kiloene, eller strekkmerkene på hoften. Om du har lyst å oppnå god sex, må du glemme alt det negative og slippe løs din indre glød, noe som kanskje ikke er så lett. Selv om de fleste kvinner ikke er eksibisjonister, vil det å lære seg å elske kroppen din hjelpe deg å føle deg mer sexy. Å se bra ut hjelper også. Pynte deg i sexy bekledning kan være gøy og hjelpe på mange måter. Kle deg i hans hvite skjorte og ha noen knapper oppe så litt av kløften din vises. Eller ta på deg en fancy rød neglisjè og se gnistene fly avgårde. Om du vil møte partneren din i døren med bare en boa og et par stiletthæler på, gjør det! Menn er visuelle skapninger, han vil elske alt du prøver!

Nok forspill! Vil dette garantere den store orgasme?

Dette kan virke overraskende på mange, men for de fleste kvinner er ikke orgasme selve målet for seksuell fornøyelse. Sex handler om glede og den emosjonelle og fysiske intimiteten som kvinner føler under den seksuelle akten. Ved å fokusere på følelsene og nytelsen i øyeblikket, kan sex være nydelig selv om du ikke oppnår orgasme. Sørg for å fortelle partneren din at sexen ikke er dårlig selv om du kanskje ikke oppnår orgasme hver gang.

Hva bør man huske på?

Det er enkelt: Ta ansvar for din egen glede. Lær deg hva kroppen din responderer på og bruk den kunnskapen til å guiden partneren din. Mengden av seksuell energi som du ofrer i et forhold, vil fastsette nivået av lidenskap du vil oppleve. Og seksuell energi kommer når du involverer deg og din partner både fysisk og emosjonelt.Kilde: health.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning