Øk sexlysten – uten sex!

Frister det mer å gå til tannlegen enn å ha sex? Ta det med ro, du er ikke alene. Vi lever i en stressende hverdag, og kanskje er det du trenger rett og slett kvalitetstid og rolige dager?

Publisert Oppdatert
Bortsett fra fysiske sykdommer og medisinske bivirkninger er stress en av de vanligste årsakene til nedsatt sexlyst, mener sexolog Birgitta Hulter.

-Sexlyst henger sammen med generell livslyst. Dagens livsstil gjør at vi ikke får tid til å hvile så mye. Ligger man og drar seg kjenner mange at de får mer lyst i kroppen, sier hun.

-Sexlysten påvirkes altså ikke bare av seksuelle aktiviteter. Foruten hvile kan man forsøke å gjøre andre ting sammen, som å vaske opp og lage mat sammen.

Birgittas «få mer lyst - uten sex»-liste:

-Les bøker sammen. Å lese høyt er tradisjonelt sett noe man bare gjør for barna sine, prøv å lese for partneren din!

-Vær ute sammen! Det er lett å gro fast i sofaen når man er sliten. Tving dere selv ut, nyt naturen, gå en tur, sett dere ned og ta en kaffe eller utepils.

-Gjenoppliv gamle minner. Snakk om gamle dager, ta fram gamle kjærlighetsbrev og mailer. Fortell hverandre hva som gjorde at dere falt for hverandre.

-Send kjærlighetsbrev! Et kjærlighetsbrev på den gode gamle måten er en hyggelig måte å vise at du setter pris på den andre.

-Hvis du føler deg utilpass og lite sexy på grunn av overvekt, bli enige om at dere skal gå inn for å få et bedre kosthold. Det er veldig mye enklere å gå ned i vekt om man er to, støtt og motiver hverandre! Det er ingenting som dreper et sexliv mer enn dårlig selvtillit.

-Tren sammen! Trening øker lysten, du blir mer fornøyd med din egen kropp, og blodsirkulasjonen øker.

-Bestill et hotellrom med roomservicefrokost og sen utsjekk. Bli i sengen hele kvelden og formiddagen etter!

-Kutt ned på alkohol og tobakk. Nikotin fører til dårligere blodsirkulasjon, og alkohol mistenkes å skade nerver som påvirker potensen.

-Lag favorittretten hans/hennes. Et godt måltid som nytes med rolig musikk i bakgrunnen og med levende lys og TV'en avslått er som balsam for sjelen.

-Undervis deg selv! Les deg til mer kunnskap om sex. Det finnes massevis av bøker og nettsteder som forteller deg om partnerens erotiske punkter og hva som kan få han/henne til å nå nye høyder.

-Vis interesse for den andre. Vær interessert (og men det!) i hvordan partneren har hatt det på jobb, eller hvordan det gikk på treningen. Vis at du bryr deg!

-Tren bekkenbunnen, begge to! Kvinner flest vet at det er lurt å trene bekkenbunnen, men visste du at menn også burde knipe? En ny studie viser at menn med potensproblemer får et bedre sexliv ved å trene bekkenet.

-Sett av en time hver uke som bare er til dere. Kjenn på hvordan det er å være «bare» kjærester igjen.

Kilde: aftonbladet.se

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning