Ferieflørt

- Norske menn bør bli rausere med flørten

Det er en grunn til at kvinner blir sjarmert på utenlandsreiser.

HVERDAGSROMANTIKK: - Det er det mest sjarmerende en mann kan gjøre. Du trenger ikke diske opp med store middager, dyre reiser og lekre smykker.
HVERDAGSROMANTIKK: - Det er det mest sjarmerende en mann kan gjøre. Du trenger ikke diske opp med store middager, dyre reiser og lekre smykker. Foto: Foto: THINKSTOCKPHOTO.COM.
Publisert Oppdatert
STRANDFLØRT: - Det er ingen tvil om at de fleste jenter elsker oppmerksomhet og bekreftelse på at de ser flotte ut, og det liker de uansett årstid.
STRANDFLØRT: - Det er ingen tvil om at de fleste jenter elsker oppmerksomhet og bekreftelse på at de ser flotte ut, og det liker de uansett årstid. Foto: Foto: THINKSTOCKPHOTO.COM.
SJARM: - Norske menn kan absolutt lære å være litt mer sjarmerende, utadvendt og raus med komplementer, mener Maria K. Ebbestad.
SJARM: - Norske menn kan absolutt lære å være litt mer sjarmerende, utadvendt og raus med komplementer, mener Maria K. Ebbestad. Foto: Foto: THINKSTOCKPHOTO.COM.

Dere har kommet hjem fra den deilige parferien dere var på i syden, og hverdagen kommer gjerne rett i fleisen på dere når sol og sommer virker langt tilbake i tid. I syden var det godt og varmt, brusende sjø og ikke minst osende flørting. Ukedagene hjemme føles kanskje ekstra trauste og tørre, noe som igjen kan påvirke samlivet.

Ble du sjarmert i senk av franskmennene? Sendte spanjolene deg sexy blikk? Plystret de greske strandløvene etter deg? Opplevde du med andre ord alt annet enn det du pleier hjemme?

Da er det ikke rart at hverdagen i Norge føles like kjølig som klimaet i seg selv.

- Jenter elsker oppmerksomhet

Maria K. Ebbestad, presseansvarlig hos Kondomeriet, mener at norske menn har litt og hvert å lære av mennene i sør. I alle fall når det kommer til flørting og romantikk.

- Det er ingen tvil om at de fleste jenter elsker oppmerksomhet og bekreftelse på at de ser flotte ut, og det liker de uansett årstid, sier hun til Kvinneguiden.

Det at man er i feriemodus hjelper selvsagt, og veldig mange er på utkikk etter en sommerflørt. På ferie har du både mer tid og overskudd, og du er langt unna hverdagens kjas og mas.

- Sol og varme, nakne kropper, deilige drinker, morsomme byturer og eksotiske mennesker - det skulle bare mangle at sexlysten våkner. Det at man er langt hjemmefra gjør at mange lar alle hemninger fare og slipper seg løs, sier Ebbestad

Hun tror at norske menn har godt av å slippe seg litt mer løs, både for sin egen del og for damenes del;

- De kan absolutt lære å være litt mer sjarmerende, utadvendt og raus med komplementer. Og det gjør heller ingenting om de får litt rytme i hoftene. Dans er sensuelt og sexy, tilføyer Ebbestad.

Sjarm i hverdagen

Det skal ikke så mye til å sjarmere dama, tror Ebbestad. Men det er viktig å ikke spare på kruttet til helgen.

Stikkordet er hverdagsromantikk.

- Hverdagsromantikk er det mest sjarmerende en mann kan gjøre. Du trenger ikke å diske opp med store middager, dyre reiser og gi bort lekre smykker. Det jenter faller for er når du legger merke til de små tingene, eller hjelper til med noe som gjør hverdagen hennes litt enklere. Bemerk at hun ser bra ut i dag. Ta fatt på støvsugeren og oppvasken uten at hun spør om det.

- Kvinner vil ikke bli tatt som en selvfølge, og det er derfor viktig at han roser henne for alle de tingene hun gjør. Det er nemlig ingen selvfølge at klærne er rene og havner i skapet. Dette gjelder selvsagt begge veier, så husk å ros hverandre for de små tingene, oppfordrer Ebbestad.

Så hvordan holde oppe flørten med kjæresten når høstmørket setter inn og sommerferien er et fjernt minne?

- Sommeren er ikke helt over enda. Vi må ikke glemme at det fortsatt kan bli en lang sensommer med koselige utekvelder. Dessuten har hver årstid har sin sjarm. Nå som høsten nærmer seg, er det på tide med deilig romantikk foran peisen, sier Ebbestad og tipser:

- Lag deilige måltider sammen, kos dere med en god flaske vin, gi hverandre varmende massasje. Spill et erotisk spill eller kjøp et nytt sexleketøy og ha deilig sex mens høstværet herjer utenfor. Det er en rekke små romantiske ting som krydrer hverdagen, man bør glemme sommeren og glede seg over tiden man er i akkurat nå.

Ferieflørt-favoritt

Til tross for sommer, sol og brusende blod, er nordmenn svært tradisjonelle når de skal velge seg en ferieflørt. I følge undersøkelsen gjort av Norstat på vegne av Finn.no, viser det seg nemlig at kjæresten likevel er mest populær, på tross av flørtende sydhavsmenn.

På spørsmålet "Hvem er din ultimate ferieflørt?", danker kjæresten ut alle. 42 %, vil helst flørte med sin egen partner, og det gjelder både kvinner og menn.

Tilfeldige møter på gaten og fantasipersoner er nest mest populære, men det er kun 7 % og 5 % av de spurte som har disse som sin drømmeflørt.

- Vi foretrekker å flørte med vår egen partner, og utforsker i mindre grad "alle andre", hvis vi skal tro undersøkelsen, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise, i en pressemelding.

- Ferie og fritid gir mer tid til å pleie forholdet. Mange ser nok frem til dette, og gleder seg til litt ekstra kos med partneren i sommerferien, sier han.

Spesielt er det folk i aldersgruppen mellom 30 og 39 år som liker best å utveksle hete blikk med sin egen partner. Det gjelder 50 % av disse. Med årene blir vi mindre på flørter'n, både overfor vår kjære og andre, tyder undersøkelsen på.

De yngste, personer under tretti år, er de mest utforskende. Blant disse mener for eksempel 14 % at tilfeldige møter på gaten er det optimale.

Noen regionale forskjeller er det også. Vestlendinger fantaserer mest, mens Nordlendinger og Østlendinger er spesielt begeistret for sin egen partner.

Totalt sett er kjendiser, hyttenaboer og "strandløver" blant de minst populære flørteobjektene.

Synes du norske menn flørter for lite? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!

LES OGSÅ:

Resultatet av Finn.nos undersøkelse, gjennomført av Norstat blant 1000 respondenter.
Resultatet av Finn.nos undersøkelse, gjennomført av Norstat blant 1000 respondenter. Foto: Foto: FINN.NO

Få ditt livs orgasme

Slik unngår du sextørke

Slapp av i senga

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning