Nordmenn på sextoppen

Mer enn 317 000 mennesker fra 41 land deltok i verdens største sexundersøkelse som ble arrangert av Durex. Undersøkelsen er den niende i rekken.

Publisert Oppdatert
Undersøkelsen skulle kartlegge seksuelle vaner og oppførsel blant hele verdens befolkning.

Undersøkelsen konkluderte med at Hellas er det mest sexy landet, grekerne har sex i gjennomsnitt 138 ganger i året. Croatia med sine 134 ganger og Serbia og Montenegro.

Nesten halvparten av de voksne spurte var fornøyde med sexlivet sitt, og ikke overraskende var mennene minst fornøyd med hvor ofte de hadde sex, ikke hvordan sexen var når de først var i gang.. Den gjennomsnittelige debutalderen er 17,3 år, og synkende.

De fleste spurte mente at seksualundervisningen burde begynne i 11årsalderen. Så godt som alle mente at barn yngre enn 16 år skulle ha seksualundervisning, og mer enn en tredjedel av de spurte mente også at myndighetene i de aktuelle landene burde sørge for at skolene tilbyr en seksualundervisning av god kvalitet.

Nesten halvparten av de voksne spurte har hatt ubeskyttet sex uten å være sikker på den seksuelle historien til partneren, til tross for at mer enn en av ti vet at de har en seksuelt overførbar sykdom. Skyhøye tall!

Løsslupne nordmenn
Nordmenn er mer løsslupne på sexfronten enn gjennomsnittet.
I snitt har de norske besvarerne hatt 12,1 sexpartnere, mot et gjennomsnitt på 9, og bare 12% av nordmennene har hatt èn sexpartner, mot 65% av de spurte fra Hong Kong. I tillegg er vi det landet der flest har hatt sex på fest, 58% av de spurte nordmennene har hatt festsex, og er det eneste landet bortsett fra Danmark (51%) der over halvparten av de spurte svarte positivt.

På vibratortoppen
Allikevel tyder det på at vi er mer sjenerte enn seksuelt aktive fra andre land. Norges kvinner leder statistikken på sexleketøyshandling på Internett, hele 69% sier at de ville ha kjøpt en vibrator på nettet. Bare 9% sier at de ikke ville ha kjøpt sexleketøy overhodet, mot 52% av kvinnene i India.

Hele undersøkelsen med statistikker kan leses på Durex

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning