Mer enn sex

Om du mener dere trenger mer intimitet i forholdet deres, er det viktig å få frem at du ikke bare mener sex.

Publisert Oppdatert
Det er ikke alltid like lett for menn og kvinner å forstå hverandre, kvinnen kan savne intimitet, mens mannen tror at ekteskapet er perfekt, eller omvendt. Problemet kan ofte ligge i kommunikasjonen med hverandre.

Om dere har ofte sex, er dette vel og bra. Men lite kos og tid til hverandre utenom, kan også tære på forholdet. Det handler om å møte hverandre psykisk så vel som fysisk, i et ekteskap og samboerforhold deler dere intellektuelle, sosiale, følelsesmessige, spirituelle og fysiske behov. Føler du at du og din partner møtes og deler disse områdene?

Intellektuell intimitet

Dette handler ikke om å diskutere store intellektuelle tanker og ideer. Det viktige er å diskutere deres egne tanker. Det kan være tanker om mat, økonomi, helse, kriminalitet, jobben, politikk. De avslører noe om hva du har tenkt i løpet av dagen.

Sosial intimitet

Dette handler om å bruke tid på forskjellige opplevelser i livet. Noen av opplevelsene opplever vi sammen, andre opplever vi hver for oss og så deler vi dem gjennom en åpen kommunikasjon. Mye av livet involverer å gjøre noe. Når vi gjør noe sammen, utvikler vi ikke bare et slags lagarbeid, vi forsterker også intimiteten med hverandre.

Følelsesmessig initimitet

Følelser er spontan, emosjonell respons for hva vi kjenner gjennom våre fem sanser. Gjennom hånden din kan du kjenne at du er elsket, når dere deler følelser, bygger dere følelsesmessig intimitet.

Spirituell intimitet

Dette er ofte det grunnlaget som blir prioritert sist i et ekteskap eller samboerforhold, likevel har dette en sterk påvirkning på begge parter.

Dere trenger ikke være enige i hver minste detalj, istedenfor kan dere fortelle hverandre hva som foregår i deres indre. Det handler om å diskutere tankene deres gjennom spirituelle virkeligheter. Meningen er ikke å være enig, men å forstå hverandre.

Fysisk intimitet

Fordi menn og kvinner er forskjellige, kommer de ofte til seksuell intimitet på forskjellige måter. Mannens behov skinner oftest gjennom de fysiske aspektene ved intimitet, ved å se og ta på.

Klimaks er hans hovedfokus. Kvinnen kommer til seksuell intimitet ved mer interesse gjennom forholdet. Når hun føler seg elsket, satt pris på og behandlet ømt, kjenner hun stor glede. Seksuell intimitet krever forståelse og respons for ulikhetene.

Praktisere intimitet

En essensiell ingrediens av intimitet, er å la partneren din være seg selv uten at du forsøker å endre på ham og tvinge ham til å leve opp til ditt ideal.

Gjennom intimitet forsøker vi å vokse hverandre nærmere og ikke å eliminere den andre personen helt. Nyt det! Menn og kvinner er forskjellige og vi må ikke, selv med gode intensjoner, forsøke å ødelegge de viktige forskjellene.

Hva holder oss fra å oppleve intimitet? Alle er egosentriske, verden omhandler oss. Men når vi tenker på oss selv og holder fokuset der, mister vi sjansen til å være intim med partneren vår.

Det motsatte av selvopptatt da, er kjærlighet. Kjærlighet konsentrerer seg rundt partnerens komfort. Vi tar oss tid til å lytte til tankene, følelsene og ønskene til partneren vår. Vi søker forståelse og ønsker å respondere med empati. Vi velger å gjøre ting sammen, selv ting som kanskje ikke er blant favorittene, nettopp fordi vi ønsker å være sammen med hverandre.

I sammenheng med en slik type intimitet blir vi støttende og omsorgsfulle for hverandre, noe som igjen bygger et sterkere og mer innholdsrikt forhold.Kilde: health.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning