Lesbiske får flere orgasmer

Kvinner har lettere for å få orgasme under lesbisk sex enn under heterofil sex, viser en ny undersøkelse gjort i Australia.

Det er lettere å få orgasme når to kvinner har sex, viser ny studie.
Det er lettere å få orgasme når to kvinner har sex, viser ny studie. Foto: Pixland
Publisert Oppdatert
Kvinner som har sex med andre kvinner, og kvinner som stadig utvider sitt seksuelle repertoar har større sannsynlighet for å få flere orgasmer, viser en ny australsk undersøkelse.

Undersøkelsen er den største noensinne gjort på australsk jord, og resultatene viser oss en ny sammenheng mellom hva vi gjør i senga og om vi oppnår orgasme.

Over 95 % av de spurte 19 000 spurte i undersøkelsen svarte at deres siste seksuelle erfaring inneholdt ordinær sex med en person av det annet kjønn. 25 % hadde mottatt eller gitt oralsex, og 1 % av de spurte hadde hatt analsex.

Studien viste videre at 31,1 % av de spurte kvinnene som ved siste seksuelle erfaring hadde hatt heterofil sex ikke hadde oppnådd orgasme. Tilsvarende tall for kvinnene som hadde hatt lesbisk sex var 24 %. Bare 5,2 % av mennene hadde ikke oppnådd orgasme.

Tre stillinger gir bedre sex

Hele 75 % av de spurte kvinnene svarte at de i tillegg til samleie hjalp til manuelt for å forsøke å få orgasme.

Forskerne som står bak undersøkelsen er fra Melbournes La Trobe University, og universitetene i Sydney og New South Wales sier de er overrasket over de enorme forskjellene mellom menn og kvinner.

En av forklaringene kan være at et rent samleie er mer effektivt for en mann enn en kvinne, sier Chris Russel, en av forfatterne bak studiet.

Undersøkelsen viser også at man ikke må skifte legning for å øke sjansen for å få orgasme. Selv om knapt halvparten av kvinnene opplevde å få orgasme etter et standard samleie med kun en stilling, så økte sannsynligheten for å få orgasme til hele 90 % hvis man la til to varianter, for eksempel med kvinnen på topp og oralsex.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning