Kvinners sexfeil

Sex behøver ikke være så vanskelig og stressende som mange kvinner føler at det er. Vi gir deg tipsene om hvordan du kan slappe av og nyte hyrdestuden på lik linje med din mann!

Publisert Oppdatert
De fleste vet at kvinners seksualitet er komplisert på mange områder. Det er et faktum at kvinner finner det vanskeligere enn menn å få orgasme. Det er irriterende og frustrerende for begge parter, men det finnes en løsning også på dette problemet!

Om du ønsker en tydeligere likevekt i sengen sammen med mannen din, skal du lese videre for å finne ut hva dere kan gjøre for å få deg til å nyte sex på en helt ny måte.

Du kjenner ingenting

En midlertidig mangel på lyst betyr at du vanligvis elsker sex men at du bare har en treg periode du går igjennom. En langvarig mangel på lyst betyr at lidenskapen ikke har fått leve i huset ditt på en god stund. Lav lyst betyr at du vil ha sex men kroppen din vil ikke og dermed nekter den å besvare fysisk til erotisk opphisselse fra hjernen. Kjønnsorganet forblir tørt og du er ikke særlig sensibel på klitoris eller i vaginaen din.

Om du lider av lav lyst bør du dra til doktoren og spørre om du kan bli videresendt til en anbefalt gynekolog som kan gjøre en fullsjekk på deg. Problemet er nemlig ofte fysisk basert gjennom for eksempel høyt blodtrykk, røyking, høyt kolesterol, hormonelle endringer om du har fått barn eller brukt medisiner.

En midlertidig mangel på lyst kan vanligvis være knyttet til en hendelse om du tenker deg godt nok om. Bortsett fra tydelige hendelser som en fødsel, kan det gjerne være en form for stress, utmattelse, død i familien, spenning i forholdet eller flere andre ting som gjør at du føler deg mindre glad. Om du klarer å identifisere hendelsen er løsningen ofte rett ved siden av. Er du superstresset skal du omrokkere på prioriteringene dine, sørger du skal du gi deg selv tid til å lege.

Om du ikke har følt deg seksuell på ett år eller mer og ikke skjønner hvorfor, bør du klarne hodet ditt og prøve å ta tak i problemet. Vær sann med deg selv. Første og kanskje eneste grunnen til at du aldri er seksuelt opphisset er mest sannsynlig at du er i feil forhold eller at mannen din er en elendig elsker. En av de fremste grunnene til at kvinner ikke får orgasme er fordi mannen ikke har den fjerneste anelse hvordan han skal tilfredsstille henne. Men om du og mannen din kommuniserer positivt og åpent med hverandre om hva som trengst å gjøres, kan dette fikses!

Du holder igjen

Det er enda verre å finne ut at det er du som er årsaken til problemet og ikke partneren din, kanskje du ikke lar deg tenne av ham mer? Mens det finnes mange måter å sprite opp sexlivet ditt på er sjansene heller laber om tenningen rett og slett er borte! Om du velger å forlate forholdet du er i når gnisten er borte, er noe du selv må bestemme.

Sex er et viktig redskap i et forhold. Om partneren din alltid har vært sexgal, er det svært tilfredsstillende for ham å bli behandlet godt i sengen. Noen ganger når du er sint kan du holde igjen sex fordi du vil lære ham en lekse. Andre ganger om du er svært såret, kan det skje helt ubevisst. Sexproblemer handler sjelden om bare sex, det er vanligvis et tegn på at forholdet skranter litt også.

På den positive siden

Neste problemet er helt vanlig men også ødeleggende for sexlivet ditt; du har kommet for nære partneren din. Hvordan var sexen i begynnelsen? Om den var deilig og du fremdeles er tiltrukket til ham, er du heldig! Om du ikke kjenner lysten etter ham, kan det hende lidenskapen er borte. Dette er virkelig ironisk; de parene som har det tetteste vennskapet og den beste kontakten med hverandre har ofte det verste sexlivet!

Dette er en utrolig kjip faktor for alle dere som er involvert i et langvarig forhold; om dere er enige om alt, liker absolutt det samme og har likt syn på det meste, er god sex ofte vanskelig å oppnå!

Men dere kan gjøre noe med dette! Par som skubber hverandre ut av komfortsonen, utfordrer hverandre og prøver nye ting for å se ting fra andre synsvinkler har det mye bedre også på soverommet!

Her er hva dere bør tenke på:

Sliter du eller dere med sexlysten, sjekk ut:

Ta en full medisinsk sjekk for å få kontroll over livsstilen din. Sjekk din generelle helse, medisinen du går på og hormonnivået ditt.

Lyst er en bestemmelse, det skjer ikke av seg selv! Du må få det til å skje, aksepter ansvarsområdet ditt for din egen opphisselse! Finn ut hva som tenner deg, og gå for det. Spontan lyst skjer veldig enkelt i begynnelsen, men ikke så lett etter noen år.

Gjør en ukentlig avtale for sex, helst tre! Bruk mer tid sammen utenfor soverommet, la dette bli en av deres topp prioriteter! Når tiden kommer at dere skal ha sex, gjør en innsats og delta entusiastisk, da vil du nyte det så mye som han gjør.

Ikke skyld på mannen din. Om han vil ha sex med deg er det et kompliment! Kjemp imot tankene "hvorfor skal jeg gjøre noe jeg ikke har lyst til?", prøv istedet for å gjøre sex til noe som gleder dere og ikke er en plikt!

Orgasmeløs sex

Finn ut av problemet!

Om du er preorgasmisk har du aldri hatt en orgasme. Om du er anorgasmisk får du orgasme når du onanerer men ikke sammen med partneren din. Hvem er du?

Aldri hatt en?

Det første du må gjøre er å eksperimentere med en vibrator. Nesten alle kvinner kan få orgasme på denne måten og du får vite litt hva du sikter etter. Etter at du har lært deg selv å få orgasme, må du trene deg selv ved å mastrubere med fingrene dine. Den enkleste måten for kvinner å få orgasme er med en vibrator, med hans tunge eller hans fingre.

Noen tips:

Lær deg selv om din egen kropp gjennom bøker.

Ikke slutt å stimulere deg selv fordi du er bekymret for å tisse på deg selv! Første gang du får orgasme kan føles litt sånn, men det skjer ikke!

Får du ikke orgasme med vibratoren? Da kan det hende det gjelder ditt psykiske indre, har det skjedd noe med deg som gjør at du ikke klarer det? Noen ganger kan hjernen din "gjemme bort" årsaker og informasjon om det er noe som er smertefullt å huske. Det kan hjelpe å gå i terapi.

Du får ikke orgasme med ham

Du er i godt selskap, sytti prosent av kvinner synes det er lettere å få orgasme alene enn med partneren sin. Hvorfor er det slik? Fordi partneren ikke stimulerer dem lenge nok. Men studier viser at menn foretrekker å bli fortalt hva de skal gjøre! Så fortell mannen din hva du vil , hvor lang tid det tar for deg, og han vil fortsette til du klarer det. Ikke stress!

Du synes sex er skittent og ekkelt!

De fleste kvinner lærer hvordan de får orgasme gjennom å onanere. Om du kommer fra en streng, religiøs bakgrunn eller hadde foreldre som sa at å ta på deg selv var skittent, er sjansene store for at du ikke onanerte. Men det er aldri for sent å utforske kroppen din! Ta små babyskritt til du er på nippet til å få orgasme, her er noen tips:

  • Du og partneren din kan lese sexbøker sammen
  • Normalisere sex ved å finne på andre ord for det; noe positiv som for eksempel "å ha det gøy".
  • Ikke bekymre deg for hva andre syns, slapp av!
  • Du er fin som du er, ingen er perfekte! Gjør som menn gjør, se deg selv i speilet og fokusere på det som er bra!
  • Undersøk din seksuelle fortid. Hvilke beskjeder fikk du av foreldrene dine om sex? Hvilke andre opplevelser har du hatt? Vær til stedet i øyeblikket når du har sex. Konsentrere deg om følelsene og det som skjer. Om du kjenner at hodet begynner å vandre mot negative territorium, dra det tilbake! Åpne opp øynene dine og se på deg og partneren din, ha sex fremfor et speil gjerne! Ikke fokusere på orgasme, bare la deg selv nyte øyeblikket og hva som skjer!    Kilde: ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning