Kvinner kysser mest

Halvparten av den norske befolkningen kysser ofte eller hele tiden viser en fersk undersøkelse. Og norske kvinner kysser betydelig mer enn norske menn.

Publisert Oppdatert
Mer overraskende er det imidlertid at hver femte nordmann sjeldent eller aldri kysser.

Tannbørsteprodusenten Jordan ville i forbindelse med Valentines Day kartlegge hvordan det står til med romantikken og kyssingen i de norske hjem, og i hvilken grad dårlig ånde har noen betydning for disse forholdene. Sammen med analysebyrået Norstat gjennomførte man en undersøkelse blant 1000 nordmenn. Undersøkelsen gav noen interessante funn om norske kvinner.

Mens bare 44 prosent av de norske mennene oppgav at de kysset ofte eller hele tiden, var tallet langt høyere for de spurte kvinnene. Hele 53 prosent av de spurte kvinnene kysset ofte eller hele tiden. Med en så stor forskjell kan man kanskje undres hvem det er kvinnene kysser med?

Undersøkelsen viste også at hver fjerde norske kvinne opplever at partneren har dårlig ånde en gang i blant eller oftere. Når man samtidig får vite at hele 46 prosent av de norske kvinnene mener dårlig ånde i stor grad påvirker hvor attraktiv partneren er, er det grunn til å ane uråd.

Her er noen av de viktigste funnene i Jordans spørreundersøkelse:

* 18 prosent av de spurte oppgav at de kysset sjelden eller aldri. Særlig ille er det i aldersgruppen 50+ hvor 29 prosent kysser sjelden eller aldri.

* Oslofolk kysser mest; på landsbasis oppgir 48 prosent at de kysser ofte eller hele tiden, mens tallet for Oslo er 55 prosent.

* Kvinner kysser mest: 53 prosent kysser ofte eller hele tiden, mens det blant mennene bare er 44 prosent.

* Nesten hver tiende av oss har unnlatt å innlede eller avsluttet et forhold på grunn av dårlig ånde.

* Det kysses mest i barnefamilier: i hustander med 4 eller 5 personer oppgir 61 prosent at de kysser ofte eller hele tiden. Blant de enslige er det bare 19 prosent som oppgir at de kysser ofte eller hele tiden. Naturlig nok.

* 2 av 5 (39 prosent) mener at dårlig ånde i stor grad påvirker hvor attraktiv partneren er. Dette gjelder særlig kvinnene, hvor tallet stiger til 46 prosent.

* Hver fjerde kvinne (26 prosent) opplever at partneren har dårlig ånde en gang i blant eller oftere. Kvinnene er imidlertid flinkere, hvilket fører til at bare 15 prosent av mennene opplever partner med dårlig ånde.

* Folk med høy utdanning og høy inntekt kysser mest. Undersøkelsen viser også at det er flest i denne gruppen som i følge partneren skifter tannbørste ofte nok.

- Det er nok en viss sammenheng mellom nordmenns munnhygiene og kyssefrekvens. Mens ekspertene anbefaler at man bytter tannbørste minst 4 ganger i året, viser undersøkelser at sannheten er at vi skifter tannbørste kun 1,8 ganger i året, sier produktsjef for tannbørster i Jordan, Vibeke Stensrud

I en landsdekkende kampanje oppfordrer tannbørsteprodusenten nå alle til å sende inn sin egen eller partnerens tannbørste. En jury sammensatt av fagpersoner både innen munnhygiene og romantikk vil senere kåre landets mest slitne tannbørste.

Eieren av den utvalgte tannbørsten vinner en romantisk tur til Roma for to personer, og gratis tannbørster resten av livet.

- Nye tannbørster vi sikkert være et nyttig tilskudd for kjærlighetslivet til den som vinner, men for å være helt sikre sender vi også vedkommende med partner til verdens mest romantiske by, avslutter Stensrud.

Kilde: Jordan as

Foto: Dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning