Kontrollfreak i senga

Sex kan bli bedre – når du har kontroll!

Publisert Oppdatert
Hvis du føler at du ikke har et godt sexliv med kjæresten din, kan orgasmene strømme dersom du tar mot til deg og selv bestemmer gjennom akten.

Hvorfor?

I TV-serier og filmer blir vi proppet full av merkelige scener av kvinner som har full kontroll i senga og som vet akkurat hva de ønsker og hvordan de skal få det til. De fleste kan vel skrive under på at dette ikke alltid stemmer med virkeligheten..

Psykolog og forfatter av boka "With or Without a Man: Single Women Taking Control of Their Lives", Karen Gail Lewis, forteller til health.com at mange kvinner ikke har noe problem med å ha sex med hvem de vil;

- Problemet er at få kvinner tar kontrollen i senga og dermed er det ikke dem som bestemmer hvordan sexen skal være, sier Lewis.

Men hvorfor i all verden blir det automatisk slik? Er det fordi vi kvinner ikke føler oss modig nok til å bestemme i sengen? Er det fordi mannen vil ha kontroll? Eller er det fordi vi kvinner forventer at mannen tar initiativet til å tenne oss, og dermed initiativet under selve akten?

Passiv rolle

Det er ikke lett å si men flere terapeuter mener at mange kvinner ofte inntar den passive rollen i sengen helt ubevisst og at de som regel ikke har det særlig morsomt under sex. Ofte blir kvinnen den som tar i mot og lar mannen få utfolde seg og oppfylt sine behov.

Psykologer mener at sex handler om å vite hva du vil og ha nok selvtillit til å spørre om å få det. Så hvordan ta kontroll over sexlivet ditt? Vi gir deg tipsene!

Vit hva du vil ha

..Og hva som tenner deg. Spør deg selv; "Vil jeg ha et lengre forspill?", "Koser og kysser vi nok?", "Er denne stillingen god?" Bruk fingrene dine eller en vibrator og prøv deg frem, kjenn hva som føles godt.

Vis og fortell

Øv deg på å fortelle partneren din hva du ønsker og drømmer om i sengen, til og med om du ønsker at han skal ha full kontroll. Du får oppfylt dine ønsker dersom du er "underdanig" om det er det du virkelig fantaserer om! Det hjelper å være direkte og si til partneren din hva som tenner deg og hva du vil at han skal gjøre med deg. Om du synes det er flaut eller vanskelig å si, øv i hodet ditt et par ganger før du forteller ham det. Han vil like det, det vil du også!

Utforske

Istedenfor å dra på kino sammen, bruk en hel kveld i sengen sammen med partneren din. Kle deg naken og be ham ta på deg fra topp til tå, på hvert eneste sted på kroppen. La ham stryke deg, kitle, klø, massere. Fortell ham hva du liker, og når dere er ferdige, bytt roller!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning