Kondomer

Kondomer beskytter mot graviditet, og mot seksuelt overførbare sykdommer og bør være det første prevensjonsmiddelet vi prøver.

Publisert Oppdatert
Dessverre er det alt for mange som er motstandere av dette glimrende hjelpemidlet. De fleste av dem uten grunn. I en gitt situasjon kan det faktisk redde livet ditt.

Mange rynker på nesa bare de hører ordet, men kondomer har faktisk et par funksjoner som gjør dem til det beste av alle prevensjonsmidler.
Foruten å være det eneste prevensjonsmiddelet menn kan bruke, beskytter det mot seksuelt overførbare sykdommer. Akkurat dette siste er grunnen at man bør bruke det når man finner seg en ny partner. Ingen vil vel presentere seg for en ny partner med frasen, "hei mitt navn er Harald, og jeg har gonore". Det er ikke engang sikkert Harald er klar over at han har det selv engang..
Man kan faktisk gå svært lenge som smittet uten å merke noe som helst selv. Ikke minst gjelder dette HIV. Derfor bør man bruke kondom frem til man har fått sjekket både seg selv og partneren sin for slike uhumskheter.

Kondomer fåes i alle farger og varianter, med og uten smak. Noen har riller eller nupper for at det skal kjennes bedre med, enn uten kondom. Om dette har så mye for seg kan vel diskuteres.
Uansett er de etter hvert blitt så tynne, Cho-San er for eksempel bare 0,05mm tykk, at følsomheten nedsettes i atskillig mindre grad enn det ryktene skal ha det til. Kondomer fås med og uten smak, og i alle regnbuens farger. Noen kommer med knupper for å stimulere litt ekstra, både her og der.
Det eneste problemet med kondomer, har vært at de ikke kan brukes av de som har latexallergi. At det er dem som har latexallergi som også har mest i mot kondomer kommer neppe som en overraskelse, men hva kan man ikke få seg til å si for å slippe å bruke den om man absolutt ikke vil? Vel, nå er den unnskyldningen snart ikke brukbar lenger.
For nå kommer nemlig kondomen som ikke er laget av latex.

Durecx Avanti er laget av polyuretanplast.
Dette materialet er tynt, det er sterkt, og det er luktfritt. Noe som bør gjøre dette kondomet til en sikker vinner. At det koster noen kroner mer, bør ikke være til hinder.

Det er også et nytt kondom på trappene fra USA, stoffet det er laget av kommer fra en plante, guayale, og inneholder ikke protein ( det er protein i latexen de fleste reagerer på). Ett av områdene man har store planer for dette stoffet på er nemlig når det gjelder fremstilling av kondomer, så om ikke så alt for lenge vil vi kunne velge blant tre forskjellige typer kondomer. Alle med et bredt spekter av farger og smaker.

Kondom kan også brukes som en del av et forspill. Et lite tips til kvinnen kan for eksempel være at hun lærer seg teknikken med å tre på et kondom med munnen, eller i hvert fall er godt nok kjent med kondomet til at hun kan tre det på i stummende mørke.
Det de fleste opplever som nedturen med kondom er faktisk ikke selve samleiet, enkelte opplever det derimot som en fordel siden følsomheten uansett blir en smule nedsatt, og de derfor er i stand til å holde på litt lenger.

Nei, problemet ligger heller i det at mange føler det kjempe avtennene å ta på seg kondomet,
gjerne med ryggen til jenta, slik at hun ikke skal se hvordan han fomler og styrer med noe han egentlig har alt for lite erfaring med. Så her er det muligheter til forbedring, både hos henne og hos ham.

__________________________________________________________________________

I samarbeid med Erotikknett.no

Foto: Dreamstime.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning