Klare til å binde dere?

En eller annen gang i forholdet kommer man til et punkt der man må bestemme seg om man vil satse på den andre. Her får du listen over tingene du bør spørre om før dere fortsetter forholdet!

Publisert Oppdatert
Før man vet ordet av det har man vært sammen i et par år, hverdagen har kommet, og man blir brått litt i tvil om den andre faktisk er den rette allikevel.

10 spørsmål å spørre partneren om før dere satser for fullt:

1. Hvor vil du bo?

Forlovelse og bryllup er fint og flott, men er dere enige om hvor dere skal bo fram til dere blir gamle? Dette spørsmålet er spesielt viktig dersom den ene liker seg best i byen, mens den andre helst tilbringer tiden på landet. Klarer dere å bli enige?

2. Hva gjør vi med økonomien?

Man trenger nødvendigvis ikke å ha felles økonomi selv om man deler bolig. Det som imidlertid er viktig er å ta en gjennomgang av inntekter og utgifter. Tjener den ene mye mer enn den andre er det nødvendig å bli enige om en rettferdig fordeling av fellesutgifter. Kanskje er det lurt å opprette en felles regningskonto som dere setter inn et fast beløp på hver måned?

3. Er dere på samme plattform når det gjelder religion og kultur?

I begynnelsen av et forhold kan det være interessant og spennende at den andre har et annet livssyn enn deg selv. Er det like spennende når dere har fått barn, og dere er uenige om hvordan oppdragelsen skal være? Selv om dere har samme tro er det viktig å diskutere hva dere vil gjøre ut av troen, og hvordan dere som familie skal feire høytider.

4. Har du lyst på barn?

Det er ikke nødvendig å vite hvor mange barn man har lyst på, eller hva de skal hete, og hvor de skal gå på skole. Men en formening om man ønsker barn, enten umiddelbart eller i fremtiden, bør være der, og er en ting man definitivt bør diskutere.

5. Hvordan er forholdet til familien din, og hvordan skal vi inkludere meg?

Hvis en av dere prater med foreldrene en gang om dagen, mens den andre kanskje ringer de en gang i året, så kan det bli diskusjoner rundt hvor mye tid man skal bruke hos den enkeltes familie. Bli enige om hvordan dere skal løse dette, og særlig i ferier og høytider.

6. Hvor mye tid skal gå til jobb, og hvor mye skal gå til fritid?

Noen har en jobb som tar mye tid, andre jobber deltid. Noen liker å jobbe 80 timer i uken, andre har mer enn nok med 30. Diskuter hvor mye tid jobben skal ta, og sett gjerne regler for når det skal være jobbfritt.

7. Hvordan skal du ta vare på vennene dine?

Vær sikre på at dere er fortrolige med den andres venner. Ingenting provoserer så mye som hvis man ikke "får lov" til å tilbringe tid sammen med en venn man har kjent mye lengre enn partneren. Bli enige om hvor grensene går, slik at dere både får pleid vennskapene, og samtidig kan stole på hverandre.

8. Hva tenker du om kosthold og mosjon?

Er den ene glad i å trene, mens den andre hater det? Klarer dere å finne en felles plattform slik at dere kan trene sammen? Hva med kostholdet? Er den ene vegetarianer, mens den andre ikke spiser noe særlig med grønnsaker, så kan det fort bli problemer..

9. Hva er dine ønsker og behov i forhold til sex?

Er det et problem for den ene parten om dere ikke har "nok" sex? Hvis en av dere syns sex tre ganger i uken er passe, mens den andre syns tre ganger i måneden er det beste, da bør dere være på vakt. Vær ærlige med hverandre om deres seksuelle behov; det kan synes som en bagatell nå, men vil garantert bli et diskusjonstema senere..

10. Hva slags bryllup vil du ha?

Hvis en del av planen er at dere skal gifte dere, bør dere være sikre på at dere kan bli enige om hvordan bryllupet skal være. Skal det være i utlandet med fire gjester, eller skal fjern og nær inviteres til stor middag?

Foto: istock.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning