Kjærlighet på ny!

Få fart på forholdet igjen; slik kommer dere nærmere hverandre.

Publisert Oppdatert
Har du og din kjære et vakkert forhold som rett og slett bare har stagnert litt? Dette kan dere fikse over helgen om dere følger sexmogul Tracy Cox' tips!

Vær realistisk

Tracy Cox er ærlig og forklarer at et kjærlighetsforhold har størst sjanse for å overleve dersom dere begge slipper taket på de romantiske illusjonene. Det betyr ikke at et forhold ikke kan være romantisk på lang sikt, men de fleste hverdager inneholder ikke stearinlys og diktlesing.

Det som forvirrer oss er at den samme partneren som gav oss sommerfugler i magen i begynnelsen, nå kjeder oss ihjel! Men det er ikke det at man lengter tilbake til fortiden som forårsaker problemene. Over tid får vi rett og slett kontroll over forelskelseshormonene som tidligere har løpt løpsk. Selv om vi skulle ønske at denne følelsen fortsatte evig, er det som regel ikke slik.

Det betyr nødvendigvis ikke at du har valgt feil person som kjæreste, dette skjer med alle en gang. Ekte kjærlighet handler om å slippe taket på denne fantasien.

Virkelig langvarige forhold blir sterke når hormonene legger seg, og når dere klarer å se hverandre som dere er, vil en dypere, mer tilfreds, realistisk kjærlighet erstatte den romantiske sommerfuglfølelsen.

Derfor; snakk sammen om dette, lag så en pakt sammen om å ikke forvente det umulige fra hverandre. Når dere er enige om å være realistiske i forventningene til hverandre vil dere være klare for å bygge et liv sammen.

Hvem er du forelsket i?

Mange par snakker til hverandre, få lytter skikkelig til hverandre. Denne øvelsen lærer dere gode prinsipper som gjelder for begge to. Den gjør også at man blir kjent med partneren sin på ny. Ettersom årene går forandrer vi oss gradvis, derfor lønner det seg å lære å kjenne partneren en gang til. Prøv følgende:

  • Dere får begge hver deres tur til å snakke til den andre personen i en halvtime eller mer, ikke mindre.

  • Når du snakker, kan du bare snakke om deg selv, ikke om partneren din og ikke om forholdet. Fokusere på dine følelser, dine behov, hva du har lært fra bøker eller filmer, dine venner, jobben din, hva du liker med deg selv, hva du ikke liker med deg selv, hva du liker i livet, og hvordan du takler livets utfordringer.

  • Du får ikke avbryte eller en gang kommentere hva partneren din sier. Din jobb er å lytte og prøve å forstå når kjæresten din snakker.

  • Tenk over ansiktsuttrykket ditt og ditt kroppsspråk. Si "OK", "Javel?", "Mhm", smil oppfordrende, sitter du og ser uinteressert ut, vil dette drepe partnerens lyst til å prate.

  • Om du virkelig, virkelig må kommentere noe partneren din sier, vent i 24 timer. Om du ikke klarer det, har du kun lov å kommentere i maks 10 minutter. Kommentaren skal være positiv. Om du tror det er et problem som har kommet opp, nevn dette med en gang og bruk resten av tiden på å snakke om en mulig løsning.

  • Etter at dere har prøvd ut øvelsen, ikke bli overrasket om dere begge føler dere litt overrumplet. Dere har antakeligvis oppdaget ting om hverandre som dere ikke visste, og derfor er dere gjerne litt nervøse. Hvem er denne personen? Du trodde du kjente ham fullstendig! Slapp av og føl på den usikre følelsen dere opplever.

  • Repetere denne øvelsen en gang i uken i en hel måned, og dere vil finne ut at dere begge blir bedre lyttere uten at dere trenger en strukturert øvelse hver gang.    Kilde: IvillageNyttige tjenester

FORUM

Underholdning