Kjærlighet er plikt

Tro det eller ei, men å vaske opp eller ta ut søpla, styrker forholdet mellom deg og din kjære. Men da må du se ut som du virkelig vil gjøre det!

Publisert Oppdatert
Det kan være slitsomt å bo sammen, det finnes mange ting man må gjøre dobbelt opp av. Klesvask, middag, rydding, vasking - lista er lang. Det er ikke akkurat fristende med husarbeid når man er trøtt etter en lang dag med jobbing og trening, likevel kan det lønne seg å late som man liker det for partnerens skyld!

Fornøyde par

Dette viser en ny psykologisk studie som professor Heather Patrick ved Rochester University i New York, har gjennomført. Studien kan fortelle at det skader forholdet dersom man gjør en husplikt med surt ansikt.

Patrick har gjennomført en studie av 266 menn og kvinner. Den viser at personene setter pris på partnerens småofringer bare dersom de blir gjort ut av generøsitet og glede. Er man gretten, setter ikke partneren pris på det.

Undersøkelsen viser også at partnere som gjør oppvasken fordi de vil, ikke fordi de føler seg presset, er mer fornøyde i forholdet sitt, mer bundet og føler seg nærmere partneren sin.

Innsikt

Patrick mener at studien hennes tilbyr en verdifull innsikt i hvorfor noen forhold ikke er gode nok, selv om de ser tilsynelatende perfekte ut på overflaten.

- Det er viktig å forstå hva som gjør positive forhold positive, og hva som trigger til positive opplevelser, forklarer hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning