Kama Sutra for nybegynnere

Hvis man leser om sex er det ikke rent sjelden begrepet "Kama Sutra" dukker opp. Men hva er det egentlig, og er det kun håpløse sexstillinge som beskrives..?

Publisert Oppdatert
Selv om det finnes eldre sexveiledningsbøker er Kama Sutra definitivt den mest kjente. "Kama Sutra" kommer av Kama, den hinduistiske kjærlighetsguden. Samtidig betyr ordet "Kama" kjærlighet, nytelse og begjær. "Sutra" er en betegnelse på en samling konkrete råd og forklaringer, som en slags manual. Boken Kama Sutra ble skrevet ned av hinduen Vatsayayana i ca år 200 e.Kr, og boken er den dag i dag en popul'r veiledning i elskovskunst.

Noen vil kanskje undre seg over bokens detaljerte beskrivelser, og det er helt tydelig at vi har gått inn i en helt annen kultur enn den Vatsayayana vokste opp i. Vi vet lite om forfatteren, men man tror han har vært en religiøs student, og at han har vært av en viss alder. Det er Sir Richard F. Burton, som i 1883 oversatte Kama Sutra, som har uttalt dette, fordi han mente arbeidet slett ikke kunne ha vært skrevet av en ung og uerfaren mann.

Det Kama Sutra er mest kjent for er kanskje bildene av "umulige" samleiestillinger der man trosser både tyngdekraft og fornuft. Sannheten er at boken også inneholder en unik samling indiske tekster om seksualitet og nytelse.

Boken er delt inn i flere deler. Til sammen skal disse tekstene kunne veilede et menneske gjennom et liv fylt av nytelse. Selv om det er tydelig at Vatsayayana skrev for menn finnes det også kapitler som henvender seg direkte til kvinner. For eksempel forklarer forfatteren i kapittel 3 hvordan jomfruer kan tiltrekke seg potensielle ektemenn, og kapittel 4 beskrives det hvordan kvinner blir gode hustruer.

Det er i bok 2 vi finner sexstillingene som Kama Sutra er mest kjent for. Her blir kvinner fremstilt som sensuelle individer som nyter sex på lik linje som det menn gjør. Kapittelet inneholder også forklaringer på hvordan menn kan holde igjen slik at kvinnen får orgasme først. Vatsayayana mente det var helt nødvendig med forspill, og beskriver blant annet hvordan man omfavner hverandre, kysser og koser.

Selv om Vatsayayana visste hvordan han skulle behandle kvinner visste han også hvordan han skulle behandle de om de ikke gjorde som han sa. Å sjenke en kvinne med alkohol til hun ble bevisstløs, slik at hun ikke klarte å gjøre motstand, mente han burde være helt akseptert.

For mer inspirasjon:

Den britiske tekstversjonen av Kama Sutra

Video som viser Kama Sutra-stillinger (med klær)

Få Kama Sutra-inspirasjon!=images) value = 0; show(value); }
Grafikk: Rama/Wikipedia der ikke annet er nevnt.

Kilde: wikipedia, http://www.kamasutra-sex.org/, erotikknett.no i_253187

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning