I stemning for kos..

Kosthold, trening, til og med en bytur med jentene – alt kan forbedre sexlivet ditt!

Publisert Oppdatert
Alle kan være for utslitt til å ha sex, du vet når å krype under dyna virkelig betyr soving og ikke mer! Men forskere har oppdaget at seksuell opphisselse kan stimuleres av mange ytre faktorer som vi ikke visste om..

Ekspertenes råd

Alt i fra hva vi spiser til hvor mye vi trener. Psykolog Petra Boynton mener at folk ofte ikke vet hva som kan bedre sexlivet deres bare ved å gjøre noen få endringer i livsstilen sin.

- Det finnes ingen raske løsninger eller et hemmelig kjærlighetspulver, men om du er misfornøyd med sexlivet, kan det være lurt å begynne med "livet" før du konsentrerer deg om "sex"-delen, sier Boynton til health24.

Trening

Amerkikansk forskning viser at kvinner som trener fem ganger i uken har et mer tilfredstillende sexliv enn de som trener tre ganger i uken. De som trener tre ganger i uken er også mer fornøyd med sexlivet enn de som trener mindre.

- Trening bedrer kroppsbildet ditt, du føler deg bedre og du får mer energi, sier professor Judith Gerber ved University of Vermont college of Medicine.

I tillegg til at trening bedrer selvtilliten viser forskningen at de som trener ser på seg selv som mer seksuelt attraktive, og trening hjelper kvinner til orgasme og dermed en gnist i sexlivet deres.

Kosthold

Det finnes mange matretter som frontes som afrodisiakmidler, men også mat som er mindre eksotisk enn østers eller nesehornsuppe, kan påvirke seksuell lyst. I boken "The Orgasmic Diet" skriver Marrena Lindberg;

- Kvinner med seksuelle problemer blir ofte behandlet som et psykologisk problem, men erfaring viser at problemene ofte er linket til næring og kosthold, og kvinners kropp responderer mer effektivt til kosthold enn terapi.

Linberg anbefaler en høy doser av omega3 fiskeolje for å gjøre orgasmene mer intense. Sukker bedrer humøret men kan gjøre orgasmene vanskeligere å oppnå. Hvis dietten din består av 40 prosent fullkorn, frukt og grønnsaker, 30 prosent proteiner og 30 prosent sunt fett som olivenolje, vil dette påvirke sexlivet positivt.

Stress

Tidsfrister, penger, jobb, barn - livet er fullt med stress. Og stress er ikke bra for sexlivet. Når du bekymrer deg er sex kanskje det absolutt siste du tenker på. Amerikanske eksperters råd er å redusere stressnivået gjennom å trene, meditere og legge deg tidlig. Om du er trøtt skal du sove og ikke tvinge deg til sex. Men sex kan også hjelpe deg å stresse ned!

Sosialisering

Å møte venner til lunsj eller ute på byen er avslappende og moro, men det er også bra for sexlivet! Et sunt sosialt liv reduserer stress, gjør deg glad og gir deg mer selvtillit, det kan deretter gjøre deg mer interessant for partneren din! Forskning viser at arbeidsløse kvinner har større sjanse for å være misfornøyd med sexlivet enn kvinner i jobb.

Studier viser også at kvinner får mye av selvtilliten sin gjennom kontakt med andre mennesker. Og mennesker som sosialiserer seg med andre er i bedre form, har et sterkere immunforsvar og et lavere kolesterolnivå..

TV

Mange par har TV på soverommet og sovner til CSI: Miami før de har hatt sex. Amerikanske studier viser også at mennesker som har TV på soverommet har halvparten så mye sex som andre uten TV på soverommet.

Andre studier i USA viser også at kvinner mister selvtilliten av å se på musikkvideoer med lettkledde modeller. Bare ti minutter med musikkvideoer gjør at kvinner føler seg mindre pene og usikre på seg selv, noe som igjen hindrer seksuell tilfredstillelse.

Eksperter råder par til å se mindre på TV og bruke mer tid sammen til å prate, høre på musikk, dele historier, kose eller hva som helst som måtte stå på ønskelisten.Kilde: health24,"The Orgasmic Diet", Marrena Lindberg,University of Vermont College of Medicine health journal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning