Hvor mange sexpartnere har DU hatt?

Hvorfor er det sånn at jenter føler seg skitne og billige hvis de har hatt mange sexpartnere? Og hvorfor er ikke de sexglade og erfarne mennene billige?

Publisert Oppdatert
Man har tidligere skullet vokte seg vel for å avsløre at man har hatt mange sexpartnere, spesielt om man er ung og jente.

I en undersøkelse der MMI spurte 1000 nordmenn om deres seksualvaner svarte 50% at de synes det er helt greit at menn har hatt mer enn 10 ulike sexpartnere. 47% mente det det samme om kvinner. 3% er ikke store forskjellen, så kanskje kvinner endelig kan bli sett på som seksuelle vesener med de samme behovene som menn?

Nordmenn på sextoppen
I følge Durex' sexundersøkelse fra 2005 har vi gjennomsnittelig 9 sexpartnere hver, uavhengig av kjønn. I Norge har bare 12% holdt seg til en sexpartner, det samme tallet gjelder også for Sverige og Danmark. I Hong Kong derimot, har 65% hatt kun en sexpartner.

Selv om vi liker å tro at vi kvinner i like stor grad som menn trenger og har lyst på sex, er sannheten at vi gjennomsnittelig har færre elskere enn menn. I snitt har menn hatt 10,2 seksualpartnere, og kvinner har hatt 6,9. Hvorfor, egentlig?

Vi legger til, og trekker fra..
I en hovedoppgave skrevet av to norske psykologer viser det seg at det er biologiske årsaker og ikke sosiale faktorer som spiller inn.

Verken sosiale faktorer som utdannelse eller religiøs aktivitet spiller inn. Alkoholforbruk og kjønn forklarer imidlertid litt. Noen mener det er biologiske årsaker til dette, andre legger vekt på kulturelle faktorer. Fra vi er små er det mer akseptert at gutter enn jenter utforsker sine seksuelle sider gjennom onani og berøring. En annen årsak kan være at menn overrapporterer og kvinner underrapporterer når de svarer på slike undersøkelser, sier psykolog Linda Svorken til Dagbladet Magasinet.

Det siste punktet er det nok mange som kjenner seg igjen i. Ikke bare i forhold til undersøkelser, men hvor mange er det vel ikke som har trukket fra et par elskere når man har blitt satt til veggs? I alle fall hvis jentene som spør sitter der med glorien over hodet og kan telle partnerne på en hånd. Og for å ikke snakke om hvis den nye daten spør, da er det best å trekke fra både tre og fire..

Hvorfor kan vi ikke bare slenge ut med armene, og brøle:

«Jeg har hatt meg med førti stykker, og jeg minnes dem med glede alle sammen!!»

For gjør det EGENTLIG noe da, at man er litt løssluppen, vill og gæærn, at man har seg litt her, og har seg litt der. Så lenge man bruker beskyttelse, er ved sine fulle fem, og ikke tvinger seg selv eller andre til å gjøre noe de ikke har lyst til. Hvorfor må man da på død og liv være billig?

Menn innrømmer villig vekk
Det er stadig diskusjoner i vårt eget seksualitetsforum som går på nettopp antall sexpartnere. Nesten uten unntak er det mannlige brukere (eller i alle fall brukere med mannlige navn), og gjester som innrømmer flest «erobringer». Det er selvsagt mange som syns det blir vel personlig å avsløre slike ting på et nettforum, men hvorfor i alle dager syns menn det er greit?

I og med at kun 12% av oss har hatt en eneste seksualpartner, så virker det litt rart at det alltid er noen som kun vil vedkjenne seg ektemannen eller samboeren. Samtidig så må det selvsagt være greit at noen er fornøyde med å bare ha hatt en seksualpartner. Man må ikke ha vært gjennom x antall one-night stands for å vite hva god sex er, og det viktigste er som alltid å finne ut hva som funker best for en selv. Allikevel kan jeg ikke fri meg fra å tenke:

Når skal det bli ok for en jente å si «Jeg vil ut på byen i dag, for jeg trenger et ligg?»

Jenter og antall sexpartnere er dagens tema i Janssons tur klokken 12.00. Du kan høre oss her!

Kilde: dagbladet.no , durex.com________________

Foto: dreamstime.com_______________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning