Hetero med lesbefantasier?

Hetero, men lyst på sex med samme kjønn? Gratulerer, du er normal! Det er nemlig slett ikke uvanlig å ha homoseksuelle fantasier selv om man karakteriserer seg som hetero.

Publisert Oppdatert
Sosiolog Agnes Bolsø jobber ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier på NTNU, og forsker på seksualitet. Hun mener at kategoriene homo eller hetero blir altfor snevre når man skal beskrive en persons seksuelle identitet.

-Homobevegelsen er sterkt forankret i ideen om en homoseksuell identitet. Dermed har den selv bidratt til å opprettholde skillet mellom homo og hetero. Men det er ingen nødvendig sammenheng mellom seksuell identitet og hvem og hvordan vi begjærer, sier hun.

Da Folkehelseinstituttet i 2002 spurte 10 000 personer mellom 18 og 49 år om deres seksualvaner, kom det frem at flere og flere har sex med en partner av samme kjønn. I 1987 svarte fire prosent av mennene at de hadde hatt seksuelt samvær med en annen mann. I undersøkelsen fra 2002 var tallet økt til 11 prosent. Når det kom til kvinnene så var tallene tre prosent i 1987, og tolv prosent i 2002. Det er ingenting som tyder på at det har blitt mer homoseksualitet de siste årene, i betydningen flere personer som sier de har en homofil seksuell identitet. Forskjellen dreier seg altså om at flere heterofile har forsøkt å ha homoseksuell sex.

Bolsø ser helst at vi kommer oss ut av boksene merket hetero/homo/bifil, siden man ikke nødvendigvis hører til noen av gruppene.

-Vi snakker om seksuell erfaring i termene kvinne/mann, maskulin/feminin, hetero/homo. Men selv om vi definerer oss innenfor disse termene, samsvarer ikke nødvendigvis seksuelt begjær og seksuell praksis med hva vi definerer oss som, sier Bolsø.

Kort sagt; Du er greit å ha sex med en partner av samme kjønn selv om du er hetero!

Kilde: forskning.no

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning