Helsefordelene med sex

Sjekk alle helsefordelene med sengekosen!

Publisert Oppdatert
Marvin Gaye hadde så absolutt rett da han sang "Sexual Healing", for sex leger mange sår - og forebygger flere.

Ved siden av at sex er en av livets store gleder, vil også intimitet med din partner bedre helsen din på mange måter. Ja, det brenner kalorier, letter på stresset og kan gi deg bedre søvn, men dette er bare noen av fordelene.

Sjekk her!

Styrker immunforsvaret

Trygg sex i moderate mengder kan forebygge mange allmenne sykdommer fordi det faktisk styrker immunforsvaret. Forskere ved Wilkes University i USA fant at studenter som hadde sex en eller to ganger i uken, hadde høyere nivå av stoffet immunoglobulin A, kroppens viktigste forsvarsingrediens mot forkjølelses-og influensasymtomer, sammenlignet med de som enten var avholds eller hadde sex tre eller flere ganger per uke.

Smertestillende

Vaginal stimulanse viser seg å ha en smertestillende effekt, muligens på grunn av frigjøringen av "lykkehormonet" endorfin.

- Stimulering av kvinnens g-punkt kan heve smertegrensen med over 100 prosent om man opplever orgasme og over 80 prosent med stimulanse som gir kvinnen nytelse, forteller professor ved The State University of New Jersey, Beverly Whipple til US Weekly.

Dette betyr at vaginal stimulanse kan lette på hodepine, menssmerter, leddsmerter og til og med kroniske smerter, i alt fra flere minutter til 24 timer.

Vær lykkelig, lev lengre

Et aktiv sexliv kan gjøre både kroppen og et ekteskap lykkeligere gjennom årene; seksuell tilfredstillelse er nært koblet opp mot god livskvalitet og økt følelse av generell velvære, både for kvinner og menn, uansett alder.

Bedrer overgangsalderen

For kvinner i overgangsalderen vil hyppig sex tre eller flere ganger i måneden også forebygge mot vaginal atrofi - eller tørrhet i skjeden, som igjen beskytter det vaginale vevet.

For menn vil hyppig ejakulasjon også minske risikoen for prostatakreft. I en studie som forskere ved National Cancer Institute i USA gjennomførte, fant de at menn som hadde 21 eller flere ejakulasjoner per måned hadde 33 prosent lavere risiko for å utvikle prostatakreft i løpet av livet, sammenlignet med de mennene som ejakulerte fire til syv ganger per måned.

- Dette skyldes at ejakulering hjelper kroppen å kvitte seg med potensielt kreftfremkallende nedbrytningsprodukter i spermen, sier en av forskerne, Dr. Komisaruk.

Regulerer hormonene

Kvinner som har samleie minst en gang i uken når de ikke har mensen, har trolig en mer regelmessig syklus, et mer fruktbart kroppstemperaturmønster og tydelig høyere nivå av østrogen i kroppen enn de som er mindre seksuelt aktive. Det mener biologen Winnifred Cutler, grunnlegger av Athena Institute for Women's Wellness i Chester Springs, USA.

- Kvinner som har regelmessig sex hver uke, er mer fruktbare og eldes saktere enn de som har sex sjelden. I tillegg opplever de som har hyppig sex hver uke at overgangsalderen blir lettere med færre hetetokter og bedre generell helse, sier han.

Dermed er altså ikke sex kun bra for forholdet og kjærligheten, det er også fantastisk for helsen og livskvaliteten din!

Kilde: Ivillage.com, About.com, US Weekly, Wikipedia seng220 seng2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning