Håver inn på utroskap

Nesten halvparten av alle skilsmissesakene i Storbritania i fjor, involverte en privatetterforsker som skygget en av partene for å sjekke etter utroskap.

Publisert Oppdatert
Forskerne har funnet at kravet etter private etterforskere og detektiver har steget til 49 prosent det siste året. I 2006 ville ektemannen eller konen betaler opp til 200 pund eller 2400 kroner i timen for servicen.

Sammenliknet med 2005 brukte benyttet 18 prosent av skilsmissesakene seg av private etterforskere.

Økende årsak

En undersøkelse gjort av 100 skilsmisseadvokater viser at det stort sett er konene fremfor ektemennene som ringer detektivene for å sjekke ektefellen.

I 30 prosent av alle skilsmissesakene ansetter kvinnene en profesjonell til å sjekke om mannen er utro, til sammenligning med 19 prosent av mennene som gjør det samme. Resultatene kommer frem i undersøkelsen gjort av Grant Thornton Forensic and Inverstigation Services.

Undersøkelsen viser også at 32 prosent av ekteskapene havarerer på grunn av utroskap som helt klart er årsak nummer en til skilsmisse, dessverre stiger antallet stadig.

Leder av undersøkelsen Andrea McLaren forteller at siden utroskap er hovedårsaken til skilsmisse, tjener også private etterforskere fett på dette.

- Tallene viser at utroskap er et økende problem i ekteskap, og dermed er det heller ikke så rart at etterspurselen av detektiver er større enn noen gang. Det var forutsigbart at tallene ville øke, men vi var ikke klare over at det skulle øke så drastisk, sier hun.

God affære

Direktør ved Research Associates, Martin Tomlins-Young, er mindre overrasket over funnene. Han forteller til The Times at privatetterforskningsbransjen går svært bra, og at mer enn halvparten av sakene han håndtererer gjelder utroskap.

- Når du har brukt en stor del av livet ditt sammen med en person vil du selvsagt vite med sikkerhet at mistankene dine er korrekte. Ingen vil kaste bort ekteskapet sitt uten grunn, sier han.

- I 90 prosent av alle tilfellene stemmer mistanken, forteller han.

Utenom å bruke gode tekniske redskaper, bruker detektivene store deler av sin tid på å følge etter personen de skygger i gatene for å sjekke om hun eller han drar til hoteller eller andre kontorblokker og noterer ned tidspunktet for hver bevegelse personen gjør.

Team på opp til fire etterforskere av gangen passer på å følge personen, av og til taes motorsykkel i bruk for å komme seg forbi trafikken.

- Alle agentene våre bruker digitalt utstyr, kamera og båndopptakere selv om det er strenge regler for hvor vi kan ta opp lyd og ikke, sier Tomlins-Young.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning