God sex med årene

Trodde du at sexlivets glansdager var over? Selv om du har rundet 25 har du fortsatt det beste igjen..!

Publisert Oppdatert
Akkurat som alder er en progressiv prosess, er sexlivet ditt også det. Selv om du har vært eller kommer til å være gift med den samme personen i mange år, kan sex være et kontinuerlig, erotisk eventyr.

Ifølge forskere hjelper seksuell tilferdstillelse å bringe balanse til aspekter i livene våre også. Ved å legge kvalitetstid, klarhet og energi til sexlivet deres, kan dere få et fantastisk positivt følelsesliv i premie!

Nedenfor kan du lese videre hva forskjellige sexologer og sexterapeuter sier om hvordan sex kan bli bedre med alderen.

Mer erfaring

Når vi når middelalderen i livet vår, vet de fleste hva som tenner de seksuelt og hvordan partneren liker å bli tilfredstilt. Par begynner gjerne å ta sexlivet sitt til et høyere nivå ved å oppdage nye måter å tilfredstille hverandre på. Dette kan gjøres gjennom åpen diskusjon om seksuelle ønsker, behov og fantasier. Om middelaldrende mennesker kan være ærlige med hverandre og innrømme hva de ønsker, vil de få et bedre sexliv, sier terapeuter.

Noen råd fra eksperter er å gå til sengs tidligere for å bruke mer tid på sex. Dere kan også bruke natten på å kysse, stryke, massere og kose, uten å gå lengre enn det. Det kan føles godt å glede hverandre på nye og avslappede måter uten å kjenne presset for å måtte gjennomføre et samleie. Dette hjelper på å knytte følelsemessige bånd med hverandre, noe som hjelper på den seksuelle spenningen mellom dere.

Eksperimentering

Når man er frigjort fra ungdommens seksuelle usikkerhet, kan middelaldrende elskere ta sexlivet sitt til nye høyder. Eksperter anbefaler å tenke seksuelle tanker, føle seksuelle følelser, lære å leke og leke med hverandre. Å eksperiementere med sex hjelper mennesker å slappe av, føle på nye følelser og ikke bekymre seg.

En annen hemmelighet er å finne ut hva dere liker best. For eksempel liker noen par å stimulere hverandre ved visuell hjelp, som med en pornofilm, og andre kjøper massasjebok for å kunne kose med hverandre på en annen måte. Noen bruker gjerne leketøy for å eksperimentere med vibrerende orgasmer.

Godta endringer

Ved å godta endringer hos deg og din partner, kan dere absorbere dette i tankene deres slik at sexlivet holder seg friskt. Eksperter anbefaler at par kommuniserer oftere og mer direkte, både verbalt og fysisk. Menn må godta at det er naturlig å oppleve mykere ereksjoner og at det kan ta dem lengre tid å bli erigert. Kvinner må godta at kroppen endrer seg, men ikke nødvendigvis til noe mer negativt, hold selvtilliten oppe ved å snakke med hverandre!

Eksperter anbefaler å ha mer oralsex, mer sensuell massasje, felles onanering, å dusje eller bade sammen - god sex er mye mer enn bare samleie!

Romantisk og opphissende

Forskere og eksperter har funnet ut at settingen rundt sex blir mer og mer viktig med alderen. Dette er fordi middelaldrende mennesker er mindre lystaktive enn personer i 20-årene, og riktig tid og sted for sex hjelper på spenning og lyst. Og for å finne ny spenning er det lurt å endre settingen for sex. Å prøve seg sammen i garasjen, i dusjen, i hagen, i bilen - hvor som helst dere tør å prøve, kan være helt fantastisk!

Telefonsex kan være utrolig og hjelper dere å tilfredstille fantasien til hverandre. Å dra ut av huset og inn på et hotellrom for en natt, hjelper stort sett alltid og er veldig romantsik!

Å lage til en god stemning med dempet lys, myk musikk, friske blomster og stearinlys, skaper en god sensuell tiltrekning! Lad opp i silkemorgenkåpe, sexy undertøy, deilig parfyme og ta et boblebad sammen, eller dans sammen. Om dere har det travelt med jobben, ta en pause, ring din kjære og avtal et møte i lunsjen. Ta initiativ til sex i en trappeoppgang, møt partneren din når han eller hun kommer hjem fra jobb og gi han et kyss og en klem. Steng ytterdøren og sett igang!

Mer tid og anledning

Dere er ikke lenger i de hektiske trettiåra. Bruk tiden dere har til overs til å pleie hverandre og finne på ting dere ikke kunne før. Lek mer med hverandre og ha god sex. Eksperter mener at dere bør gjøre sex til en større prioritet i livet. Bedre tid leder til nye seksuelle oppdagelser og fornyet intimitet.

For å sikre at sexlivet blir prioritert, sett deg med partneren din og planlegg fritiden deres slik at den inneholder mange romantiske stunder. Mens noen par avtaler dater etterfulgt av sex i ukedagene, avtaler andre par å ha sex hver helg når de har helt fri. Poenget er at sex skal være en del av timeplanen deres.

Mange par antar ofte at de vet partnerens seksuelle ønsker. Eksperter understreker at dette aldri må bli tatt for gitt. Mennesker endres fra dag til dag, og ha sex ofte hjelper par å oppdage flere aspekter ved hverandres emosjonelle og erotiske territorium. Når man eldes vokser verdien av sex, behovet for sex og viktigheten sex. Par som har kommet bort fra sexvaner på grunn av barnepass og krav, kan oppdage seksuelle goder på ny. Sex kan bare bli bedre med alderen, forteller eksperter, og det finnes ingen grunnen til at det ikke skulle det!Kilde: ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning