Gir bort gratis orgasme

En undersøkelse utført av Visendi på vegne av Kondomeriet, viser at 17 prosent av alle norske kvinner sjelden eller aldri får orgasme i forbindelse med samleie. Isteden faker de.

Publisert Oppdatert
I stedet simulerer de orgasme - for å glede partneren sin, eller bare for å bli ferdig.

Tirsdag 8. august markeres den åttende internasjonale orgasmedagen en rekke steder i verden. Kondomeriet feirer dagen med å gi ut gratis vibratorer til sine kunder.

I følge seksualrådgiver Kjersti Antonsen i Kondomeriet, trenger 90 prosent av alle kvinner klitorisstimulans for å oppnå orgasme.

- Mange kvinner kjenner ikke sin egen kropp godt nok til å kunne oppnå orgasme. Derfor vil vi i Kondomeriet også dele ut en flyer med "orgasmeoppskrift" til kundene våre i anledning dagen, sier Antonsen.

Menn når klimaks

Undersøkelsen viser blant annet at 4 av 10 nordmenn får orgasme hver gang de har samleie. Flest av disse er menn. Men forskjellene mellom menn og kvinner er store. Mens 61 prosent menn får orgasme hver gang, når kun 17 prosent av kvinnene klimaks like hyppig.

12 prosent av oss når klimaks en gang i blant. Norske kvinner er overrepresentert blant disse. Mens bare 3 prosent av mennene svarer at de får orgasme en gang i blant i forbindelse med samleie, svarer 22 prosent av kvinnene det samme.

Kommer med alderen

Rundt 9 prosent svarer at de får orgasme sjeldent eller aldri under samleie. 1,5 prosent av mennene er representert i denne kategorien, mens nesten 17 prosent av alle norske kvinner sjelden eller aldri får orgasme i forbindelse med samleie.

Alderen har mye å si for din evne til å nå klimaks. De yngste deltakerne i undersøkelsen var høyere representert enn de eldre blant dem som sjelden eller aldri fikk orgasme under samleie.

Vi later som

Mens 10 prosent av alle norske menn har simulert en orgasme, har halvparten av alle norske kvinner gjort det samme.

3 prosent simulerer orgasme hver gang. En overvekt av disse er kvinner. Mens rundt 6 prosent av kvinnene faker orgasme nesten hver gang, føler kun 1,3 av mennene behov for å gjøre det samme.

10 prosent av oss simulerer orgasme en gang i blant, mens 14 prosent gjør det sjelden. 70 prosent svarer derimot at de aldri simulerer orgasme. De aller fleste av disse er menn.

Vil bli ferdig

På spørsmål om hvorfor vi simulerer orgasme, svarer 23 prosent at de gjør det for å glede og tilfredsstille partneren. 20,5 prosent svarer at de simulerer orgasme for å bli ferdig, og nesten like mange svarer at de gjør det for ikke å skuffe partneren sin.

9 prosent av oss svarer at vi simulerer orgasme fordi det er godt. Blant andre grunner til å simulere orgasmer finner vi; det tar for lang tid hvis ikke, for å forsøke å oppnå orgasme, fordi jeg er trøtt og sliten, feil metode, misnøye, ingen tenning, fordi jeg er lei, for å berolige partner og for å slippe diskusjon og misnøye.

Fakta:
- Undersøkelsen er utført av analysebyrået Visendi på vegne av Kondomeriet.
- 1512 respondenter deltok i undersøkelsen. Utvalget er representativt for den norske befolkning.
- Den internasjonale orgasmedagen ble startet av den amerikanske sexaktivisten Alex Hirka i 1998 og har senere bredt seg til flere land.
- Orgasmedagen feires 8. august hvert år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning