Gi ham opp!

Du har prøvd, du har grått, nå lurer du; er det over? Selv om du ikke vil ende forholdet deres, kan det hende det er det eneste rette. Vi viser deg hvilke fem tegn som viser om du bør la han gå.

Publisert Oppdatert
Forskning viser at ekteskap kan være bra for ditt velvære, men det kan komme en tid hvor å forbli sammen bare ikke er sunt lengre. Når skal du gi opp? Det finnes ingen skråsikre regler, hvert forhold er forskjellig, men nedenfor kan du sjekke noen punkter som kan være tegn på at det nærmer seg slutten.

Du tåler ikke trynet hans

- Hvis du føler deg deprimert når du kommer hjem og ser ham eller gruer deg til å bruke tid sammen med ham, dette er tegn på at forholdet deres ikke er godt for deg og din emosjonelle helse, forklarer psykolog Constanse Ahrons.

Du har mistet all respekt for partneren din, eller han for deg.

- Om en av dere gjør noe som går i mot partnerens verdier, eller ikke støtter det en av dere holder kjært, er dette et tegn på at respekten er borte, forteller familieterapeut Beverly Engel. Andre dårlige tegn inkluderer en manglende tillit dere i mellom.

Du holder fast ved dårlige mønstre som saboterer forholdet

Blir ertingen din alltid stygg til slutt? Ender hver samtale i en krangel? Unngår du intimitet? Ahrons foreslår å skrive ned årsakene til at det blir dårlig stemning for å se etter et mønster. Noen ganger forstår ikke folk at noe er galt før de ser det har skjedd tre, fire eller ti ganger.

Dere er ikke villige til å jobbe med de store problemene

Hvis dere har gitt hverandre mange sjanser og likevel ikke endret oppførsel, er tiden ute! Dersom dere ikke er villige til å forsøke rådgiving kan dette være den siste spikeren i kista.

Om han misbruker deg, fysisk, emosjonelt eller seksuelt

Dra nå! Ingen diskusjon, ring hjelpelinjene
Kirkens SOS. - døgnvakt: Telefon: 81 53 33 00
eller Kirkelig ressurssenter for mishandlede kvinner: Telefon: 22 54 86 56

Dra slik:

Et brudd behøver ikke være stygt. Godta begges ansvar for forholdet og takk eksen din for hva han har bragt inn i livet ditt. Om det er for tøft for deg å snakke med han ansikt til ansikt, skriv et brev, det kan hjelpe dere begge to. Ta kontakt med venner eller profesjonelle dersom du trenger hjelp.Kilde: health.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning