Festivalfyll og tilfeldig sex

For de fleste er festival synonymt med musikk, sommer og kalde pils. Men et besøk på festival innebærer også mengder med fyll og tilfeldig sex for mange.

Publisert Oppdatert
1 av 8 nordmenn har hatt seksuell omgang med en person de traff på festival. Flest av disse er menn.

- Sola skinner, vi kler oss lettere og fristelsene står i kø når vi er på festival. Har vi i tillegg tatt et par øl for mye i solen, svikter vurderingsevnen vår når det gjelder tilfeldig og usikker sex, mener seksualrådgiver Kjersti Antonsen i Kondomeriet.

Flest trøndere

Det er flest trøndere som slipper seg løs seksuelt når de er på festival. I Trøndelag svarer hele 17,5 prosent at de har hatt sex med en person de traff på festival, mens det på Sør-Østlandet kun er 10,8 prosent som svarer det samme.

Full fart på området

6 prosent svarer at de har hatt sex på selve festivalområdet, mens 3 prosent oppgir at de har hatt sex utenfor området. Rundt 4 prosent har hatt sex etter festivalen.

Det er flest menn som oppgir at de har hatt sex på selve festivalområdet. Mens 8,4 prosent menn oppgir dette, svarer kun 2,6 prosent av kvinnene det samme. Sex på festivalområdet er hyppigst i aldersgruppen fra 25 til 34 år. Ikke overraskende er denne arenaen mest sjeldent blant aldersgruppen over 55 år.

Dropper kondom

Ikke alle er like flinke til å beskytte seg når de har festival-sex. I følge Kondomeriets undersøkelse brukte 6 av 10 ikke kondom under samleiet med personen de traff på festival.

Nordlendingene er mest slepphendte med kondombruk i forbindelse med festivalsex. Her svarte hele 74 prosent at de ikke hadde brukt kondom under festivalsamleiet. Innbyggerne i Hedmark og Oppland var nesten like slurvete med kondombruken, her svarte 72,5 prosent at de ikke hadde brukt kondom.

Husker dårlig

Nesten 8 prosent av de spurte husker ikke om de brukte kondom i forbindelse med festivalsamleiet. Nordlendingene var også verst når det gjaldt å huske hvorvidt de hadde brukt kondom eller ikke. I denne delen av landet var det hele 14 prosent som hadde problemer med hukommelsen når det gjaldt kondombruk.

Kjapt og gæli

På spørsmål om hvorfor de ikke brukte kondom, var svarene mange. 38 prosent brukte ikke kondom fordi de ikke hadde en tilgjengelig, flest av disse var menn. 3 av 10 brukte ikke kondom fordi de var fulle og tenkte ikke på å bruke kondom, dette gjaldt hele 51 prosent av kvinnene. Overtallet i denne kategorien var i alderen mellom 16 og 24 år.

Rundt 20 prosent ville ikke bruke kondom, flest av disse var menn. Mens 12 prosent brukte andre former for prevensjon. Flest i denne kategorien var kvinner. i_183515

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning