Er du allergisk mot sex?

For noen kvinner kan også sex være allergisk. Midt under samleie kan kvinner være utsatt for utslett og pusteproblemer.

Publisert Oppdatert
Helseekspert Lauren Streicher forteller nå i sin daglige spalte for ABC News at kvinner kan føle ubehag og bryte ut midt i et samleie på grunn av ubehag.

- Tro det eller ei, men det er faktisk mange kvinner som alltid bryter ut av et samleie. Og det er ikke på grunn av mannens fremførsel, men av den enkle grunn at hun er allergisk, skriver hun.

Kvinner som sliter med denne type allergi får utslett inni og rundt vagina, og noen får også pusteproblemer. Allergien kan utvikles i løpet av et par minutter, men er like sannsynlig til å forsvinne etter bare noen timer.

Kondom kan hjelpe

Problemet skal vist ligge i mannens utflod, og det spiller ingen rolle hvem mannen er. For er man allergisk mot en person, er man som regel allergisk mot alle.

For å få bukt med problemet er det mulig å prøve med kondom. Hvis ikke det er et alternativ finnes det medisiner som kan hjelpe. Og en time hos gynekolog kan være redningen for at man kan ha et fullverdig og bra sexliv uten allergiske reaksjoner, skriver helseekspert Lauren Streicher.

Les flere helsenyheter på Helseinfonett.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning