Derfor er han kåtere enn henne

I begynnelsen ønsker du sex like ofte som partneren, men etter noen år dabber sexlysten av. Kjenner du deg igjen? Helt normalt mener tyske forskere.

Publisert Oppdatert
Ingen regel uten unntak, men stort sett er mannen den mest aktive på sexfronten. Har du noen gang lurt på hvorfor? Hvorfor er vi kvinner tilsynelatende like kåte som menn i startfasen av et forhold, for å så dabbe fullstendig av etter noen år?

Tyske forskere mener de har funnet svaret:

Så fort en kvinne er sikker på forholdet og på mannen, så dabber sexlysten hennes av. Forskerne mener at forskjellen mellom mannens og kvinnens sexdrift er et resultat av den menneskelige evolusjonen, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Forskerne mener at en mann opprettholder en høy sexdrift som en forskring mot at hans kvinne ikke har behov for å søke seg til en annen mann. Kvinnen derimot er mest opptatt av å få et stabilt og trygt forhold for henne selv og barna hennes.

Dabber av etter fire år

Resultatene baserer seg på intervjuer med 500 personer i alderen 30 til 45 år. Resultatene var entydige, og mer enn 25 % av kvinnene svarte at de etter fire år i forholdet ikke var interessert i å ha regelmessig sex med partneren. For mennene spilte det ingen rolle om forholdet var ferskt eller om de hadde vært sammen med partneren i årevis.

I tillegg viste undersøkelsen at kvinners behov var ømhet var konstant, over 90 % av kvinnene oppgav at de hadde behov for ømhet fra partneren, uansett hvor gamle de var og hvor lenge forholdet hadde vart. Tallet hos mennene var 25 %.

Forskningsleder Dr Diedritch Klausmann fra Hamburg-Eppendorf Universitetet i Tyskland sier han ikke er overrasket over resultatene.

-Vi registrerer at vi likner på dyrene, og også i dyreriket er hannens sexdrift like sterk hele tiden, mens kvinnens synker, sier han.

Bare tull, sier legene

Selv om forskerne mener de har funnet løsningen er derimot legene skeptiske.

-Det finnes ingen vitenskapelige bevis for at menn har sterkere sexdrift enn kvinner. Det handler nok heller om at menn er late i sengen og ikke er villig til å gjøre sexlivet spennende. Da er det ikke rart kvinnene blir lei, sier lege Boel Stjerna.

-Det er flere studier som viser at kvinner tenner like mye på sexen i seg selv som det menn gjør. Problemet er at kvinner fra de er barn blir fortalt at dette er noe de ikke skal uttrykke til resten av verden, avslutter han.

Kilde: aftonbladet.se i_182433

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning