Bruk hjernen - bli steinkåt!

Savner du det å ha så lyst på kjæresten at du knapt kan tenke klart?

Sist oppdatert
Saken er skrevet av Cpunktet.no.

Hvis du er en av dem som er steinkåt både titt og ofte, så er du sannsynligvis en ung hormonbefengt mann, du er forelsket eller bare en svært heldig jente. Vit at det trolig ikke varer evig, og les derfor resten av artikkelen du også.

Det kan skje den beste at man lurer på om ikke sexlivet kunne vært ennå bedre, om man ikke kunne hatt litt flere av de virkelig heftige opplevelsene.

Les også: Romantisk sex

Les også: Trygg munnsex

Les også: Bli kåt!



It's all in the head. Ja, det som oppbevarer hjernen din altså. En viktig faktor i det å flomme over av kåthet er at man tenker sexy. Eller for å si det på en annen måte, hvis du går rundt med hodet fullt av usexy og kjedelige tanker, så tipper jeg du ikke oser av kåthet når partneren din er i nærheten.

Veien til et heftig sexliv går nemlig først og fremst via hjernen. Og den har du jo ganske mye kontroll over.

Forskning viser at fysisk opphisselse virker forskjellig på kvinner og menn. Hos mennene henger fysisk opphisselse og lyst på sex som regel sammen, mens kvinner kan være kroppslig tent uten å ha lyst på sex. Så hvis du er kvinne og kjenner kåthet, men ikke har lyst på sex, så er det ikke kroppen din som trekker i håndbrekket.

Les også: Den store kjærligheten

Les også: Sextips fra terapeuten



Det kan være psykologiske eller følelsesmessige hindre som gjør at du ikke har lyst på sex selv om du er opphisset. Når det er sagt, så er det ikke disse utfordringene vi snakker om i denne omgang. Vi forutsetter at du lever et noenlunde balansert liv, og at du bare ønsker å jazze opp sexlivet ditt litt.

Det er vanlig å tenke at kåtheten begynner med at man tar på seg selv eller hverandre. Det er selvsagt ingenting i veien med mye fokus på selve kroppen, det er bare det at kroppens desidert største erogene sone er hjernen. Så, hva gjør du dersom du allerede er litt kåt, men ønsker å bli ennå kåtere? Jo, du bruker hodet så klart! Vår erfaring er at det funker som ei kule!

Les mer om sex og samliv på Cpunktet.no.

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2010, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også