Blås nytt liv i forholdet!

Så enkelt får forholdet en ny start!

Publisert Oppdatert
Alle gjør feil i et kjærlighetsforhold, en av feilene er at vi ikke aksepterer at menn og kvinner er forskjellige.

Sex-og samlivsekspert Tracy Cox forteller hva kjærestepar kan gjøre for å bygge nye kjærlighetsbroer seg i mellom!

"Jeg-dager"

En klassisk forholdsfeil er å anta at fordi kjæresten din elsker deg, vet han hva du trenger for å være lykkelig. Dessverre forvandler ikke kjærlighet oss til tankelesere. Dermed stoler vi på det nest beste; vi antar at det som gjør oss glade, gjør også partneren vår glad. Dette fører dessverre bare til uenighet og krangling.

Vi antar ofte også at dersom partneren ikke oppfører seg på den måten vi ønsker, så elsker han oss ikke. Heldigvis finnes det gode måter å fikse dette på. Det handler om å være klar på hva dere begge vil. Det kan høres lett ut, men slik funker det:

 • Neste måned skal dere ha flere "jeg - dager". Noen dager er dine, og andre er hans. Dere blir enige om hvilke dager dere skal fordele dere imellom.

 • På hver "jeg-dag" får du spørre om noe som du vil at partneren din skal gjøre for å gjøre deg glad. Det kan være noe så enkelt som å be ham hente deg i tide, massere skuldrene dine mens du ser TV eller holde hånden din når dere er ute og går.

 • Vær klar på hva du ønsker at partneren din skal gjøre, gi ham så mange detaljer som mulig. Poenget er å danne en vane hvor du spør etter det du ønsker istedenfor å anta at han allerede vet hva det er.

 • Vær oppmerksom på hva partneren din spør etter. Skriv gjerne ned det han ønsker slik at du har en liste over ting han virkelig vil ha, istedenfor ting du tror han ønsker eller ikke ønsker.

  Næring til sexlivet

  Når dere er i et ferskt forhold fokuserer dere på sexlivet. Dere lærer hverandres kropp å kjenne, hva dere liker og ikke liker, dere føler nybegynnerlyst og er naturlig nysgjerrige på hverandre. Om dere er som par flest beveger dere dere bort fra å gi næring til sexlivet til å prøve å vedlikeholde det når dere tror at dere kjenner hverandre.

  Når et forhold er seks uker gammelt, ligger den seksuelle rå tiltrekningskraften på rundt 80 prosent mens 20 prosent handler om vedlikehold. Seks år senere ligger tiltrekningskraften stort sett på null og vedlikeholdet på 100 prosent.

  For å holde sexen bra i et langvarig forhold, må dere fortsette å gi sexlivet næring. Dette betyr å legge tanke og energi i sex, akkurat slik dere gjorde i begynnelsen!

 • Fordel "arbeidet" jevnt mellom dere. Hver femte gang dere har sex, skal en av dere skjemme bort den andre med ting som partneren liker og nyter (ikke hva du liker, hva han liker!). Dette kan være så enkelt som å gi ham en omgang med tungespissen din, eller at han pakker sammen til en piknik i skogen for utendørs sex.

 • Skriv ned forslag til seksuelle aktiviteter på to ark, så skal hver av dere gi karakter fra superhot til varm til lunken til kald. Dere kan velge i alt dere liker, som rising, rollespill, analsex, bind for øynene, skittensnakk eller pornofilmer! Når dere er ferdige å skrive, list opp de aktivitetene som fikk høyest karakter hos begge to. Prøv en aktivitet annenhver uke eller en gang i måneden!

  Sexy soverom

  Sex på soverommet kan bli rutinepreget i lengden. Sex i et erotisk, eksotisk lekerom er ofte mer sexy enn dine egne fantasier!

 • Gjør det lydtett slik at ikke barna, romkamerater eller foreldre hører dere. Tunge gardiner og tepper demper lydene. Om dere mener alvor, installer lydisolerende brett mellom veggene. Dere kan også skru opp radioen eller sette på musikk.

 • Tenk over belysningen. Dimmere er en mulighet til å endre lyset etter humøret. Dere kan også inkludere te-lys på gulvet, men hold dem trygge!

 • Sørg for at sengen er innbydende. En fast madrass gjør at sexen blir bedre, og rent kvalitetssengetøy gjør det behagelig å ligge naken i sengen lenge! Fyll sengen med puter, de gjør ikke bare sengen pen å se på, de kan også brukes under akten. Legg en pute under hoftene som støtte, eller bruk de til å støtte opp ryggen.  Kilde: IvillageNyttige tjenester

FORUM

Underholdning