Betyr størrelsen noe?

Man skal aldri krenke en manns stolthet og ego ved å fortelle han at han har liten penis, sies det. Men hvor mye betyr egentlig størrelsen da?

Publisert Oppdatert
"Størrelsen betyr ikke noe" sier vi kvinner til menn med lite utstyr. Når venninnegjengen er samlet i sofakroken med en kopp te er saken en helt annen. Realiteten er at størrelsen i visse tilfeller kan bety mye, men i andre være mindre viktig. Hvis mannen er god generelt sett betyr størrelsen mindre, men hvis han legger alt på det ene (korte) kortet (altså penisen), så blir det fort kjedelig.

Realiteten er nemlig at hele 75 % av de spurte i en undersøkelse fortalte at størrelsen betyr noe. Det anerkjente amerikanske nettstedet about.com står bak undersøkelsen der 556 kvinner i alderen 19 til 49 år ble spurt.

Resultatene i undersøkelsen ble følgende:

18 % mente at penislengden betydde svært mye, og 22 % mente at tykkelsen betydde svært mye.

57 % mente at penislengden betydde noe, og 53 % mente at tykkelsen betydde noe.

25 % av de spurte mente at penislengden ikke betydde noe, og det samme antallet mente at tykkelsen ikke spiller noen rolle.

Undersøkelsen sier ingenting om hva som er en normal størrelse, og de spurte kvinnene kan derfor ha hatt subjektive meninger om hva en stor penis faktisk vil si.

Tykkelsen minst like viktig

Brukere av Kvinneguidens forum er delt i spørsmålet:

- Jeg har hatt noe av den beste sex hittil med en mann som hadde en nokså liten penis, og det som gjorde at det ble så bra var hans store, sterke kropp, teknikker, sensitivitet og erfaring med å tilfredstille kvinner med sine hender og fingre, nærvær og tilstedeværelse og sist men ikke minst: tykkelsen!

-Hadde typen min hatt liten tiss ville jeg nok vært en av de som påstår at størrelsen ikke har noe å si, men han er heldigvis velutrustet så jeg slipper å lyve, sier en annen bruker.

Menn måler feil

Det er ikke bare kvinner som er opptatt av størrelsen på det mannlige kjønnsorgan, menn er i aller høyeste grad opptatt av det samme.

Mange studier viser at når menn blir spurt om sin egen penisstørrelse i forhold til gjennomsnittet, så undervurderer de sin egen størrelse. De overestimerer hva en gjennomsnittspenis er, og tror derfor de har en liten penis, selv om de i realiteten er helt normale. I tillegg viser det seg at menn ofte måler feil.

Kanskje er det på tide å glemme størrelsen, og heller fokusere på hvordan man kan tilfredstille hverandre best mulig, uavhengig av mannens penisstørrelse?

Som psykolog og spaltist i VG Helg Kristin Spitznogle skriver i sin VG-blogg:

-Jeg tror svarene vil være like mange som antall forskjellige kvinner. Først og fremst handler det om at to partnere skal passe sammen. En kvinnes vagina er ca 10 centimeter dyp, noen er større og andre mindre. Det er uansett grenser for hvor mye man kan få plass til. Om penis er stor i forhold til vagina kan det skape vansker i form av smertefull inntrengning mv. Er forholdet det motsatte, kan det gi en følelse av redusert kontakt. Dette kan imidlertid kompenseres ved at kvinnen bruker PC-muskelen aktivt og kniper rundt han, noe som forsterker begges orgasme.

Kilde: About.com, vg.no i_185907

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning