BDSM er for gærninger

..eller kanskje ikke? Noen tror man må være lettere smågal for å like BDSM, men sannheten er at et stort flertall av oss praktiserer BDSM uten å tenke over det.

Publisert Oppdatert
"BDSM" er et akronym for følgende: B&D (Bondage & Discipline), D&S (Dominance & Submission), og den mest kjente S&M (Sadomasoschism). Mange tenker at BDSM er for spesielt interesserte, og at man må være lettere smågal i hodet for å be partneren om å binde en fast. Sannheten er at svært mange av oss praktiserer BDSM. BDSM trenger ikke å være hardcore med slåing, pisking og biting. Man trenger heller ikke å kutte ut romantikken for å ha BDSM-sex.

BDSM trenger heller ikke å inkludere både B&D, D&S og S&M. Mange liker tanken på å bli bundet fast selv om de ikke liker S&M-delen av BDSM, som dreier seg om smerte som en del av nytelsen.

Hvis dere har lyst til å prøve ut S&M-delen bør dere på forhånd være enige om to ting:

-Hvor langt skal dere gå?
-Hvordan skal dere si fra til hverandre hvis en av dere ønsker å avslutte?

Er det rart å snakke om dette er dere rett og slett ikke modne for å prøve ut S&M.

Snakk med hverandre

Dere trenger ikke å gå gjennom hele opplegget teoretisk før dere begynner, men vær sikre nok på hverandre til at dere vet hvor grensene til partneren går. I tillegg bør dere ha et kodeord som betyr at dere skal slutte, slik at dere begge to har mulighet til å avslutte om nødvendig.

Mange blir ekstra kåte av at partneren fortsetter selv om de sier nei, så forsøk å finne et annet ord enn "Nei" eller "Stopp". Noen bruker ordene grønt, gult og rødt. Grønt betyr at alt er ok og at partneren kan fortsette i samme løp, gult betyr at alt er ok men at h*n ikke bør være mer voldsom eller hardhendt, og rødt betyr at h*n skal stoppe umiddelbart.

Det finnes massevis av hjelpemidler for å gjøre BDSM-opplevelsen mer spennende. Det mest uskyldige er et bind for øynene og kanskje et par håndjern eller en taustump som brukes til å binde den ene fast med. Ønsker man mer avanserte leker kan man for eksempel forsøke brystklyper, fotlenker (det finnes for eksempel noen med en jernstang mellom mansjettene slik at man blir tvunget til å skille bena fra hverandre), eller pisker.

Enten man syns det holder å ha bind foran øynene eller man vil kjøre løpet fullt ut med pisk og spanking er det svært viktig at dere har tillit til hverandre, er åpne om hva dere ønsker og ikke ønsker, og at dere er trygge og ærlige. Har dere det i bunnen kan BDSM gi dere en ny positiv dimensjon på sexlivet deres! i_195206

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning