Avstandsforelsket

Å holde et forhold i live når det er flere mil mellom dere er ingen lett oppgave. Men ved å følge noen få steg, vil det hjelpe dere litt på veien.

Publisert Oppdatert
Det koselige og det kjipe med en stor distanse mellom deg og kjæresten er at det er vondt å savne noen, men det er uendelig godt når dere endelig møtes! Uansett vet alle som har vært i en slik situasjon at det er vanskelig.

Langvarig eller ferskt

Noen takler et langdistanseforhold svært bra og vet akkurat hva som skal til for å sørge for at romantikken blomstrer, mens andre bekymrer seg konstant og sliter med vond lengsel. Noen forhold starter med at man treffer hverandre og får mange år sammen før man må flytte langt fra hverandre, og noen starter et forhold med stor distanse mellom seg.

Uansett er begge deler en stor utfordring. Parene som har vært vandt til å være sammen hver dag eller veldig ofte, kan slite med å bryte opp vanen. Men parene som blir sammen når de har en stor distanse mellom seg, kan slite med å bygge opp en gjensidig tillit til hverandre da de ikke ser hverandre ofte.Dette er det vanskeligste av alt.

Definer betingelsene dine

Dere kan gjøre langdistanseforholdet deres lettere dersom dere definerer forventingene deres i forveien. Foreksempel, hvis du ikke vil ha et vanlig, uekslusivt forhold, må en av dere på et eller annet tidspunkt uansett flytte. Det kan legge mye press på forholdet deres, derfor er det lurt å lage en kampplan fra begynnelsen av.

Vurderer dere om en av dere skal flytte, betyr dette isåfall at dere skal gifte dere? Eller forsøker dere å beholde det forholdet dere har i dag, men kanskje på et annet sted?

Forstå at man ikke kan sammenligne et langdistanseforhold til et forhold med mye fysisk kontakt. Likevel vil du kanskje bli overrasket over hvor mye et forhold vil vokse gjennom en distanse - om dere jobber med det. Sene kvelder med prat over telefonen og e-post eller chat, kan vise hva som er mest viktig i det lange løpet; målene deres, verdiene og drømmene.

Men et godt vennskap og en god kontakt er ofte grunnlaget for et bra forhold, og dere må fremdeles forberede dere på avstanden fra hans eller hennes varme,smil og alt det gode som ikke-verbal kommunikasjon bringer med seg.

Mange par sliter på hverandre fordi de ikke har avtalt på forhånd hvordan hverdagen skal bli, enten du er kvinne eller mann kan du drive kjæresten din til vanvidd fordi du vil snakke med ham eller henne hver eneste dag. Så mye tilfeldigheter kan stå i veien for at noe skjer som ikke er en del av avtalen deres. Om dere har planlagt å ringe hverandre to ganger for dagen, men det skjer ikke på to dager, ikke bli redd eller lei av den grunn!

Diskutere kommunikasjonsbehovene og grensene deres. Det er helt sikkert at en av dere vil trenge mer kommunikasjon enn den andre, vær beredt på å være fleksibel.

Om du vil ha mer kontakt med partneren din, forsøke å være mindre krevende. Om du behøver mindre kommunikasjon, forsøke å kontakte kjæresten din litt mer enn du pleier, møt hverandre på midten.

For eksempel, om han eller hun vil snakke daglig på telefonen, og du vil ikke det, kan du sende en en-linjes kjærlighets e-mail hver dag, så vet kjæresten at du tenker på ham eller henne.

Bruk annet enn telefon

E-mail er en god måte å kommunisere med kjæresten din på, men vær også forsiktig med å stole på at e-mailer vil løse konflikter dere vil oppleve. Problemet er at e-mail føles like vanlig som telefonen, men de er permanente. Ordene er der svart på hvitt, mens på telefonen kan toneleiet vri på ordene slik at det er vanskeligere å mistolke det som bli sagt.

Bekymrer du deg for telefonregninger, forsøke å ringe kjæresten din når du vet han ikke er hjemme, så kan du legge igjen en koselig melding på telefonsvareren.

Du kan også sende en og annen morsom pakke i posten, eller et lite kort med et søtt dikt, ofte er det fint å få noe i posten også fremfor på e-mail.

Del byrdene

Uansett hvordan du og dere velger å gjøre det, vær bevisst på kostnadene involvert og forsøke å posjonere de rettferdig. Det kan skape vonde konflikter om en av dere må tåle mye mer enn den andre parten. Samtidig er det også slik at den personen som bruker mest tid og energi på forholdet, er den som har mest kontroll i forholdet .

Når det gjelder besøk, kan dere avtale å dra like mange ganger til hverandre i tillegg til å møtes på midten et sted. Om det passer seg slik at den ene parten kan dra på besøk til den andre parten mye oftere, forsøk å likevel fordele kostnadene likt , for eksempel ved at du som får besøk oftest er med å betaler reisene av og til når kjæresten din kommer til deg.

Husk at dersom dere ikke kan diskutere følelsene deres åpent om hvordan dere bruker penger på å holde kontakt med hverandre, vil dere få problemer med å bygge opp et langvarig langdistanse forhold med hverandre. Spenningene og stresset som oppstår nå, er sjanser til å styrke forholdet deres for fremtiden.

Bruk tiden godt

Når dere er sammen kan dere forvente presset, enten dere har problemer dere må diskutere eller ikke. Men ikke bruk så mye tid på å diskutere og planlegge tiden dere får sammen neste gang, slik at dere glemmer å nyte nå-tiden. Hvert øyeblikk behøver ikke å være perfekt eller perfekt planlagt.

Samtidig kan dere huske på at en god helgetur borte fra alt sammen, vil ikke nødvendigvis forsette å være like bra når dere er tilbake sammen til et normalt samboerforhold.

Men et normalt forhold må være målet. Om dere bruker noen av disse redskapene , kan det gjerne hjelpe på å stoppe seperasjonspresset som kan forhindre dere i å ha det bra.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning