6 gode sexgrunner!

Det finnes flere grunner til å hoppe i høyet enn at du forbrenner noen kalorier og at det kjennes bra!

Publisert Oppdatert
Sex kurerer hodepine!

Hodepine og sex er kanskje kjent som en dårlig kombinasjon, men egentlig er en runde i senga akkurat det du trenger om hodet verker. Årsaken er at hormonet oxytocin frigjøres i kroppen under sex. Hormonet, som også kalles kjærlighetshormonet, spiller en viktig rolle i samspillet med andre mennesker, og bidrar til at vi knyttes tettere sammen. Det er for eksempel dette hormonet som utskilles når en kvinne føder og ammer. Hormonet spiller også en viktig rolle i en kvinnes orgasme. Studier har vist at en økning i oxytocin-nivået bidrar til smertelindring, og alt fra hodepine til menstruasjonssmerter blir redusert. Forsøk derfor sex istedenfor smertestillende neste gang hodet banker!

Sex får deg til å slappe av!

Stress på jobben, en bolig som trenger en skikkelig rundvask og familieforpliktelser kan få både deg og partneren din til å ha mest lyst til å krype inn under en stein. Første bud for en bedre hverdag er å klare å slappe av. Om du ikke klarer å la jobben ligge igjen på kontoret, og hybelkaninene ikke riktig slipper taket i deg, så kan sex være det du trenger for å slappe ordentlig av.

Sex får blodet til å bruse!

Når vi blir opphisset banker hjertet raskere, blodet strømmer gjennom kroppen og til hjernen. Dette pumpende blodet bidrar til at organene får en frisk dose oksygen, samtidig som kroppen kvitter seg med slaggstoffer.

Sex får selvtilliten til å blomstre!

Vi kvinner veier "alltid" fem kilo for mye, men det rare er at selvbildet kan variere fra dag til dag. Menssyklusen, generelt selvbilde og dagsformen kan gjøre at kroppen man var fornøyd med i går, kan se helt feil ut i dag. Like rart er det at andre, og spesielt partneren din, sannsynligvis ikke klarer å se det du ser, selv om de forsøker. Trolig syns han at du er helt flott akkurat som du er! En runde i sengehalmen der han kun har øyne for deg kan være det selvtillitsboostet du trenger.

Sex kan få deg til å være en annen enn den du er!

Alle mennesker har fantasier og drømmer, og mange av dem blir aldri realisert. Om du til daglig er en stille og forsiktig dame, som ikke tar opp mer plass enn nødvendig, kan det være befriende å være en vill og gal kvinne på soverommet. Og det beste av alt? Dere kan gjennomføre alle fantasiene dere har, og ingen andre enn dere trenger å vite om dem.

Sex gir deg ny energi!

En orgasme frigjør en stor mengde endorfiner, noe som igjen får oss til å føle oss fulle av energi. Endorfiner kalles av mange kroppens lykkehormoner, og de frigis i stor grad når man er i fysisk aktivitet. Det sies at man må løpe i en time for å oppnå samme endorfinnivå som etter en kjapp runde i sengen..!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning