2 av 3 får ikke orgasme

Trodde du at det var normalt å få orgasme hver gang, og at alle onanerer? Da tok du feil!

Publisert Oppdatert
Durex har tidligere gjennomført flere undersøkelser der de har tatt for seg hvordan det står til med menneskers sexliv verden over. Nå er en ny undersøkelse gjennomført, og i motsetning til tidligere år, der fokuset i hovedsak har vært på rene tall og facts, har deltakerne i år blitt spurt hvor tilfredse de er med seksuallivet sitt. Totalt har over 26 000 mennesker fra 26 land verden over deltatt i undersøkelsen.

Mennene mer misfornøyde


60% av de spurte mente at sex er gøy og en viktig del av livet. Samtidig er bare 44% av oss fullt tilfredse med sexlivet. I tillegg avdekket undersøkelsen av vi blir mindre og mindre fornøyde jo eldre vi blir, og det er mennene som i størst grad mener at sexlivet blir dårligere med årene.

Årsaken er at vi har sex sjeldnere, og den spennende følelsen man har i begynnelsen av forhold avtar med tiden. Og jo mer monoton og rutinepreget sexen blir, jo mindre fornøyde er vi.

Mer overraskende er det at deltakerne ikke mente at det å få barn har en negativ innvirkning på sexlivet, når spedbarnsperioden er over gikk sexlivet tilbake til normalen!

Partnertelling


I nesten alle land opplyste menn at de hadde hatt flere seksualpartnere enn det kvinnene gjorde. Det globale snittet for antall sexpartnere for heterofile var 13 partnere for menn, og 7 partnere for kvinner. Om dette er et riktig bilde på virkeligheten er umulig å si, siden menn gjerne legger til, og kvinner trekker fra noen.

På New Zealand var tallene derimot snudd på hodet. Der var gjennomsnittet for kvinner 20 partnere, mens det for menn var 17.

Sjenerte


Bare 58% av deltakerne oppgav at de var komfortable med å fortelle partneren hva de liker og ikke liker i senga.

Samtidig opplyste 62% av de spurte at de gjerne ville ha sex oftere enn det de har per i dag, men det er altså store muligheter for at de ikke forteller partneren om ønskene sine..

Orgasmeproblemer


Du trodde kanskje det er helt vanlig å få orgasme hver gang man har sex? I følge undersøkelsen er det bare rundt 30% av de spurte kvinnene som jevnlig får orgasme. For mennene er tallet 60%.

Det kan være mange årsaker til manglende orgasme, men første bud er å kjenne sin egen kropp, og av de spurte kvinnene onanerer bare 22% ukentlig. I tillegg oppgav 17% av de spurte at de aldri har onanert.

En av fem bruker vibrator


21% av de spurte bruker vibrator, det er altså helt normalt å ikke ha kastet seg på sexleketøytrenden. Samtidig er toleransgrensen for slike produkter økende, og nesten seks av ti spurte syns det er greit å selge produkter som skal bedre sexlivet i nærbutikken.

I tillegg setter mer enn en tredjedel sexfantasier ut i livet, så du er altså slett ikke alene om du liker å bli bundet eller spille rollespill!

Ser lyst på sexfremtiden


Noe av det mest overraskende resultatet i undersøkelsen er at jo yngre man er, jo lengre varer samleiene. 16-24åringer har sex i 24 minutter i snitt, mens for de som er 55 år og eldre er 12 minutter gjennomsnittsamleiet.

Men, vi ser lyst på sexfremtiden. Halvparten av de spurte tror at de vil bli mer eksperimentelle på sexfronten når de blir eldre. Vi får håpe de er partnere med noen fra den samme halvparten, eller at de er av de 58% som tør å fortelle partneren hva de ønsker seg..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning