10 orgasmeknep!

Å ikke få orgasme gjør sitt til at sexlivet føles mangelfullt, og kan til syvende og sist tære på samlivet. Katerina Janouch har skrevet Orgasmeboken, her får du tipsene hennes!

Publisert Oppdatert
I en ny undersøkelse svarer 41 % av kvinnene at de av ulike grunner har simulert orgasme. Hvis du simulerer fordi du ikke får det til er det heldigvis hjelp å få. Den svenske forfatteren Katerina Janouch har skrevet en hel bok om kvinnens orgasme, og mener vi bør være mye flinkere til å ta i bruk hjelpemidler.

- Det er teknikken som brister, og det kan innebære at man mister lysten. Enhver kvinne bør ha minst en dildo å leke med. Man bør helst ha ulike dildoer for ulike settinger, sier hun.

Ylva Franzén driver orgasmeskole og er helt enig i at onanering er nøkkelen for å oppnå orgasme.

- Selv om det skrives og prates mye om problemet er det ikke enkelt å få en mann til å forstå hva de skal gjøre for å få kvinnen til å komme. Menn kan rett ogs lett ikke innse at kvinner fungerer på en helt annen måte enn de selv. Selve penetreringen er det beste for mannen, medn 75 % av kvinnene har ikke sjans til å oppnå orgasme på de få minuttene det tar for at mannen er tilfredstilt, sier hun.

Og problemet er stort. 60 % av kvinner i 20-årsalderen har vanskeligheter med å få orgasme. Tallet synker etterhvert som kvinnene blir eldre, noe som kan tyde på at kvinnene lettere får orgasme når de får mer seksuell erfaring, både med partner, og med å onanere.

10 sikre tips til klimaks

1. Lær å kjenne din egen kropp og klitoris. Eksperimenter! Bruk glidemiddel ikke bare når du har sex med en partner, men også når du onanerer.

2. Finn G-punktet. Det sitter omtrent fem centimeter opp i skjeden, på framsiden mot magen. Det kan kjennes som knudrete og erogent, men bare hvis du er opphisset i utgangspunktet. Sjekk derfor etter punktet etter at du er godt i gang.

3. Området mellom kjønnsorgan og anus er tradisjonelt kjent for å være en erogen sone for mannen. Noe mer ukjent er det at kvinner også kan ha glede av å bli stimulert i dette området.

4. Prøv forskjellige ting. Penetrering, oralsex, klitorisstimulering, analsex, fingring. Finn ut hva som funker best for deg, sannsynligvis er det en kombinasjon av flere ting.

5. V-punktet. V'en står for venusberg. Forsøk å kombinere stimulans av både G-punkt og V-punkt ved å få partneren til å massere deg med to fingre inne i skjeden samtidig som han klemmer deg på magen med den andre hånden.

6. Dusjhodet står bak utallige orgasmer. Bruk vannstrålen, og gå eventuelt til innkjøp av en vanntett vibrator, for ekstra action.

7. Gjør knipeøvelser under samleiet. Ikke for å trene bekkenbunnen, men for å enklere få orgasme. I tillegg får mannen ekstra nytelse.

8. Anal stimulans. Ikke nødvendigvis anal penetrering, men stimulering i og rundt åpningen med en finger eller to får mange kvinner til å komme raskere og mer intenst.

9. Spenn musklene i lår og rumpe mens du har sex. Noen kvinner oppnå raskere orgasme med dette knepet.

10. Ikke glem brystvortene. Bruk gjerne glidemiddel her også, hvis det kjennes litt for følsomt å stimulere de direkte.

Kilde: expressen.se

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning