Rørende løfter

Om du vil at bryllupsdagen deres skal bli husket for alltid, kan dere lese personlige løfter til hverandre. Det vil garantert bli en suksess for både deg selv, partneren din og gjestene!

Sist oppdatert
De fleste brudepar ønsker at bryllupet deres skal være så personlig som mulig, og at seremonien skiller seg ut i fra andres på en eller annen måte.

Personlige tanker

Du og partneren din kan samarbeide om å være kreative. Dere kan bli enige om å personliggjøre enten vielsen eller festen, eller begge deler, ved at dere tenker på sider ved hverandre, historie dere har sammen, øyeblikk og hemmeligheter som bare dere har delt. Om dere ønsker å avsløre tankene deres med venner og familie, kan dette være et godt utgangspunkt for et rørende, morsomt og uforglemmelig, personlig bryllup.

Dikt eller brev

Personlige bryllupsløfter har vært tradisjon i USA og Storbritannia i mange år. I Norge er det i det siste blitt flere og flere brudepar som velger å ha klare personlige løfter som skal leses opp i kirken under vielsen.

Noen par har gjerne blitt enige om å si fem eller tre setninger hvor de forsøker å sette ord på hva de føler for hverandre. Kanskje øver parene sammen før vielsen, kanskje blir ikke løftene avslørt for hverandre før under vielsen, kanskje har noen laget et dikt, eller satt sammen en liste med ord som de føler passer på partneren.

Tips

Uansett hvordan dere velger å gjøre det, er det gjerne mange tanker som svirrer i hodet før bryllupet, det er kanskje vanskelig å begrense seg til noen få setninger. Eller kanskje har du helt jernteppe og vet ikke hva du skal skrive ned i det hele tatt! Nedenfor kan du lese noen bryllupsløftetips, i korte trekk forsøke å følge hvert punkt, så skal du se at du sitter igjen med et vakkert lite stykke kjærlighet.

  • Når og hvor møttes dere først?

  • Hvordan var livssituasjonene deres før dere møtte hverandre?

  • På hvilket tidspunkt innså du at du var forelsket i partneren din? Forsøke å beskrive følelsen.

  • Hvordan inspirerer parteren din deg?

  • Hvilket livsmål og hvilke drømmer deler dere?

  • Hva har dere lært av hverandre?

  • Hvilke kvaliteter gjør deres kjærlighet sammen unik? Hvilke kvaliteter vil holde forholdet deres sterkt?

  • Hvordan har ditt syn på verden endret seg siden du forelsket deg i partneren din?

  • Hva ser du mest frem til i livet sammen med partneren din?

  • Hvilke spesielle øyeblikk husker du fra deres forhold? Du kan liste alle sammen, også de triste øyeblikkene rundt de gode stundene, de rørende og tillitsvekkende øyeblikkene.

  • Hva skjedde den dagen han fridde til deg, eller du fridde til han? Hvordan følte du deg?

Denne saken ble første gang publisert 17/04 2007, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også