Røde trykksaker

Her finner du tips til invitasjoner, serviettringer, sang- og menyholdere, slik en av våre brukere skal ha det i sitt bryllup.

Publisert Oppdatert
Så var man i gang med invitasjoner, serviett ringer, sang og meny holdere. :) Hittil så har jeg kun fått laget en invitasjon, men venter pakke i posten i dag med resten av materiellet.

Jeg skriver leverandør i parantes.

Jeg skal bruke:

1pk á 100 elfenbens farvede ark. (SGS)
5 Ruller med rødt stråbånd. (SGS)
1 a1 ark i 180g kartong Rødt. (Bokhandelen)
3 pk røde hjerte "perler" (Panduro)
3 pk elf.ben hjerte "perler" (Panduro)
1 rull med alum.tråd (Panduro)
10 m med sølv bånd. (Panduro)
1 ark med teksten "bryllup", sølv (Bokhandelen)
1 ark m tekst "innbydelse",Sølv (Bokhandelen)
1 sølvpenn. (Bokhandelen)
1 pk med marmorerte ark til Pc. (Bokhandelen)
25-30 acrylrør (Rette linjer)

Så, over til fremgangsmåten, (Invitasjonene)

Jeg tar et A4 ark i elfenben som jeg måler opp til halv str, så klipper jeg arket i to, bretter den halve delen en gang til, slik at kortet blir i A6 str (1/4 av A4 arket).

På dette kortet måler jeg opp to cm fra "ryggen" og merker lett av med blyant, jeg tar det røde stråbåndet og limer det fast i en remse ned etter målet, så tar jeg og måler en cm inn på kortet på den siden som det kan åpnes, og klipper med mønstersaks bort denne cm, slik at innsiden på kortet vises.

Så tar jeg og tegner meg en hjertemal som jeg klipper ut og bruker til og tegne opp så mange identiske elfenbensfarvede og røde hjerter som jeg trenger. Disse tar jeg en av hver og limer utenpå. (Se bildet)

Så måler jeg opp hvor store de tekst bitene jeg skal ha utenpå er, klipper ut i papiret små firkanter som jeg klistrer teksten på og så limer jeg det fast på inv.

Inni så måler jeg opp 2,5cm inn på kortet hvorav jeg tar og limer en remse av stråbåndet, og klipper av det som stikker utenfor. (Så vises det utenfra der jeg klippet bort litt.)

Deretter skal jeg bruke marmorert papir til Pc, og skrive ut inv teksten som jeg limer inni hvert kort.

Fremgangsmåten til Serviettholderne:

Ta slik stråbånd, mål opp ca 17 cm langt, klipp av og lim sammen til en "ring".
Utenpå skal jeg ta alu.tråden og tre på perlene (4-8 stk) og surre rundt "ringen".
Deretter klipper jeg ut hjerter etter samme malen som til inv og limer sammen to og to, på dette "dobbelthjertet" skriver vi navnene på gjestene.

Fremgangsmåten til Meny og sang holderne er ikke så ulik:

Jeg tar et acrylrør, måler hvor langt det er rundt, klipper et stråbånd i samme lengden som jeg limer utenpå røret, utenpå dette igjen bruker jeg alu.tråd og perler.(Samme fremgangsmåte som serviett r.)

Så ruller jeg sammen menyen og sangene og legger inni.

Bordet skal pyntes med kremfarvede kubbelys, med samme pynten som serv ringene. Og Orkideer,fjær og perler, slikt som er i buketten.

Håper noen blir inspirerte nå:o)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning