Rimelig fornyelse

Begynner du å bli lei av interiøret ditt? Om du klarer å skrape sammen et par tusenlapper, så holder det fint til å gi hjemmet en ansiktsløftning.

Publisert Oppdatert
Ny farge på veggen(e)

En ny farge på veggene kan gjøre underverker i et rom. Velg en farge som passer til møblene du har og mal i vei. Om veggene egentlig ser OK ut fra før, så kan det holde å male en vegg eller et felt i en annen farge eller nyanse.

Mal møbler

Om det er møblene som begynner å bli slitne, så kan disse også friskes opp med litt maling. Dette krever selvsagt at overflatene kan males. Furumøbler er et utmerket utgangspunkt og om hjemmet ditt består av hummer og kanari, så vil det bli mer helhetlig om møblene males i samme farge. Pass på at du gjør et godt grunnarbeide. Vask med salmiakk, puss over med sandpapir og sparkle hakk og sår. Spør i en fargehandel om du er usikker på hvilken maling du skal bruke. I samme slengen kan du bytte ut håndtak på kommoder og skap.

Har du for lite møbler, så kan du kanskje besøke et loppemarked før du setter i gang med malekosten.

Frisk opp med tekstiler

Ferdigsydde gardiner får du gjerne til et par hundrelapper pr lengde. Disse krever minimalt med innsats, ettersom de kan henges rett opp etter en liten runde med strykejernet. Om du samtidig får tak i et pledd og noen pynteputer, så pynter du opp den slitte sofaen også.

En gammel sofa blir som ny om du kjøper eller syr et nytt trekk til den. Det kreves kanskje ikke mer enn et stort stykke stoff som legges over og får henge løst ned på sidene.

Kjøkkenbenken

Om du har en benkeplate av tre, så kan denne forandres ved hjelp av beis eller farget olje. Fjern først olje fra platen og puss over den med et sandpapir for å fjerne flekker og evt. riper. Beis den i ønsket farge. Mørke benkeplater gir gjerne et mer eksklusivt inntrykk. Gå over med olje i 2-3 omganger etterpå og kjøkkenet blir nesten nytt. Det finnes også olje i flere nyanser.

Badet

Å pusse opp badet kan bli en kostbar affære, men du trenger ikke å gå så grundig til verks. Nye håndklær, en matte på gulvet, et dusjforheng eller speil kan forandre hele badet, slik at du ikke lenger legger merke til at det er en sprukken flis i hjørnet.

Du kan også male fliser, men disse vil ha begrenset holdbarhet inne i den dusj. Likevel kan det holde frem til du skal pusse opp badet. Du kan også male bare enkelt-fliser eller et felt.

Krukker og bokser i flotte farger gir plass til alle små tuber og flasker som hoper seg opp i hyller og skap. Samtidig pynter de opp. Soverommet

Nye tekstiler er som regel nok for å gi soverommet et løft. Nytt sengetøy, et sengeteppe og nye gardiner som passer sammen gir et helhetlig inntrykk. Pynt opp med noen nye pynteputer og en rye eller et lite teppe. Soverommet et også et fint sted for møbler som er til overs andre steder i hjemmet. Det er alltid behov for mer oppbevaringsplass eller en stol å legge fra seg klærne på.

Om du ikke skal reise bort i påsken, så får du noen fine fridager til å friske opp hjemmet. Bare husk å kjøpe inn det du trenger på forhånd. Om du er heldig tillater været at du kan pusse og male utendørs også.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning