Quiz

Har du det som trengs for å bli en gründer?

QUIZ: Sjekk om du har det som trengs for å bli en internasjonal gründer.

Har du det som trengs for å bli en gründer?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Går du og bærer på en drøm om å starte opp noe eget i fremtiden?

Ta denne quizen og finn ut om du har nok kunnskap til å klare deg som gründer i en internasjonal forretningsverden.

Hva skal til?

Kvinneguiden har tidligere snakket med tre flotte gründerdamer, smykkedesigner Celine Engelstad, makeupgründer Jane Iredale og designer Cecilie Melli, som alle har startet opp noe eget og deretter fått suksess med sine produkter.

Her er deres topptips for hvordan man kan oppnå suksess som gründer:

- Finn ut om det er behov og plass i markedet for ditt produkt. Snakk med de som skal selge eller tilby din tjeneste, og lytt til deres råd, tipser Celine Engelstad.

- Omgi deg med mennesker du stoler på. Og da mener jeg ikke venner, men en advokat, en revisor og andre fagpersoner som kan hjelpe deg med de tingene du ikke kan noe om, sier Jane Iredale.

- Elsk jobben og budskapet ditt. Da blir alle de andre punktene så mye lettere. Det hjelper deg også med å få gode ansatte og gode kunder, råder Cecilie Melli.

Gründerprogram

Det er i forbindelse med at TV-kanalen BBC Entertainment i dag starter opp sin nye realityserie Dragons Den at vi kjører gründerquizen.

Realityshowet handler om jakten på den perfekte businessidé. Fem multimillionærer er på jakt etter sitt neste store investeringsprosjekt. Ivrige lykkejegere kniver for å få virkeliggjort sine store drømmer og idéer ved å vinne "dragenes" oppmerksomhet.

Dragons Den har premiere klokken 19.30 i kveld.

Sjekk hva du har av gründer-egenskaper og hvordan det står til med kunnskapen din i quizen øverst!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning