Pynt til jul utendørs

Innendørs blir det jul uansett, med både pynt, lukt og stemning. Lag julestemning utendørs også og gled de som går forbi eller deg selv på mørke desemberkvelder.

Publisert Oppdatert
Inngangsdøra

Alle har en dør, uansett om de bor i en villa eller på hybel. En krans kan du enten kjøpe eller lage selv. Heng den opp på en spiker eller krok og pynt den med det du har liggende. Et hjemmelaget skilt med "God jul" kan også gjøre nytten. Eller kanskje t stort rødt hjerte av papp?

Heng opp et par små bjeller fra en rød sløyfe og de vil gi lyd fra seg hver gang døren åpnes eller lukkes. Om døra er innendørs, så er en julestjerne eller et lite juletre ved siden av dørmatta en enkel og fin måte å pynte på.

På balkongen

Et lite juletre på et bord på balkongen, pyntet med små lys gir skikkelig julestemning. Særlig om det står plassert slik at du kan de det fra innsiden, gjennom et vindu. En enkel lysslynge rundt rekkverket trenger slett ikke å bli "t acky" om du ikke overdriver.

I vinduene

Vinduer er kanskje det enkleste å pynte til jul. Det er ikke så mye som skal til før du får julestemning uansett om du er inne eller ute om vinduene først får på seg julestasen. Heng opp enkel pynt og julegardiner og alt er klart på få minutter.

Bor du et sted der det ikke er snø, så kan det være en løsning å bruke snøspray. En liten kant nederst på vinduet gir deg i alle fall intrykk av at det er vinter. For de som synes at det er greit å overdrive litt når det er jul, så kan et par ruller med juletape legges på som sprosser. Du kan evt, begrense deg til ett rom. Det kan fort bli litt for mye.

De gode gamle julestjernene og "lysestakene" med flere elektriske lys passer utmerket til vinduer. De finnes i flere varianter, noen mer "julete" enn andre. Dessuten er det enkelt å fjerne dem når man av en eller annen grunn føler at det er nok.

På et barnerom kan det være anledning til å overdrive litt, men la barna være med å pynte. Vindusmaling, snøspray, en julestjerne med lys eller litt glitter gir forventninger og julestemning.

Om du ikke vil henge opp julegardiner, så kan du f.eks bytte ut gardinholderene med brede silkebånd i rødt, gull, sølv eller grønt.

I hagen

Er du så heldig å ha en hageflekk, så kan en tuja eller annen busk få en lysslynge beregnet på utendørs bruk. Har du ingen busk, så kan du sette opp et helt vanlig juletre i en juletrefot og pynte med utendørs juletrebelysning.

Du kan også henge opp "julelykter" med lyspærer eller store telys som tennes på kvelden. Passer fint om du får besøk på kveldstid og lyktene koster ikke mange kronene. Lykter med telys kan også brukes inne ved behov.

Stikk noen kvister med granbar ned i urner og blomsterkasser som ikke er i bruk. En og annen julekule og røde hjerter eller sløyfer på grenene pynter fint opp.

Om det er snø der du bor kan barna (eller du selv) lage stemningsfulle snølykter av snøballer som du setter lys i om kvelden. Slike lykter holder seg gjerne ganske lenge om det er kaldt nok og du ikke bruker annet enn telys inne i dem.

For deg som virkelig liker julepynt

De får kjøpt store figurer med lys som henges opp på veggen utendørs. Det finnes også lysslynger i alle regnbuens farger som blinker ustoppelig. Heng dem gjerne opp, men pass på at du ikke ødelegger nattesøvnen til naboene dine. i_235162

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning