Pynt opp feiekosten

Om du pynter litt på den kjedelige piasavakosten, så blir det kanskje hyggeligere å feie terrassen. Det eneste du trenger er tid og fantasi, litt maling eller beis og noen strøk med lakk.

Publisert Oppdatert
Du trenger:
En piasavakost eller annen kost i tre (med skaft)
Utendørsmaling.
Lakk
Pensler

Begynn med å ta av skaftet på kosten. Det er mye lettere å male når skaftet ikke sitter på kosten. Mal begge delene i en farge du liker, eller velg en farge som passer inn på terrassen din. Du kan f.eks bruke rester av dekkbeis eller maling fra huset.

Som regel holder det med to strøk maling i grunnfargen. Bruk en liten malekost eller en stor pensel. Om det ikke dekker etter to strøk, så legger du på et ekstra.

Finn et motiv du vil male på oversiden av kosten. Det vanligste er å hente motiver fra hagen eller naturen. Prestekrager eller jordbær er ganske enkelt å få til.
Om du vil kan du også fortsette motivet et stykke oppover på kosteskaftet.

Bruk en tynn pensel til å male på små detaljer eller skygge. Pass på at malingen du bruker på dekoren også må tåle å stå utendørs. Spør i hobby- eller malingsbutikken om du er usikker. Det er en fordel om malingen dekker godt, slik at du slipper å kladde meg flere strøk.

Når malingen er helt tørr legger du på flere strøk med lakk. Bruk klar lakk på sprayboks eller legg den på med pensel. Det anbefales å legge på minst 3 strøk for at malingen skal holde seg.

Til slutt fester du skaftet til kosten igjen. Slå gjerne i en spiker nederst, slik at kosten ikke faller av.

Om du er lei av at kosten står i veien, så borrer du et hull i toppen av skaftet (hvis det ikke er hull der fra før). Lag generøs hempe av grov hyssing eller et annet bånd og heng hele kosten opp på veggen ved hjelp av en krok.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning