Programmet Nikotinfri.

Test: Nikotinfri er ett pc program som skal hjelpe deg å komme gjennom røykeslutt :)

Publisert Oppdatert
Programmet Nikotinfri.

Jeg har nå prøvd røykeslutteprogrammet Nikotinfri.

Jeg vil og skrive litt om mine erfaringer med dette programmet.
Det er ett passord beskyttet program så ingen andre enn deg selv kan starte og lese dine notater og vite hvor langt du er kommet uten å få passordet fra deg.

Først av alt velger du måten du vil slutte på:
Du kan slutte på egen måte
Du kan få daglig oppfølging i 10 dager etter sluttdato
Du kan få daglig oppfølging i 20 dager, 10 før og 10 etter sluttdato.
Eller du kan slutte på egen måte, men få daglige sitater.

Og så kan du fylle ut selvangivelse og kartleggingskjema. Disse skriver du ut, fyller inn det som passer for deg og jeg hang de opp på en synlig plass ved siden av pulten.
Dette går på hvorfor jeg røyker, hvor avhengig jeg er, når har jeg størst problemer med å ikke røyke. Rett og slett tenke gjennom hvorfor jeg er så dum at jeg røyker.

Man har mulighet til å skrive røykesluttedagbok som for min del består av mange sure kommentarer som jeg er glad for at ingen andre kan lese :)

Det er og samlet masse fakta om røyking i programmet og jeg hadde ikke mye lyst til å tenne på en røyk etter å ha lest gjennom disse faktaene. Og de er der som en evig påminnelse om at det jeg holder på med skader mye. Bare det å se det svart på hvitt at Nikotin blir sammenlignet med heroin og kokain er litt skremmende syns jeg.

Det negative med programmet vil jeg først og fremst si at jeg skulle ønse at man kunne sette det på en periode og så kom det opp av seg selv nikotinfri i xx dager. At man kunne skjule programmet fra taskbaren mens det likevel lå aktivt på maskinen. Det er veldig lett at man bare ikke åpner programmet når man er i en sånn periode.

Det er og noen spill som man skal kunne spille istedenfor å tenke på røyk. Dette burde vært litt mer aktive spill som man ble litt oppslukt i og derfor glemte røyken.
En kjempepositiv ting er at man kan ha flere brukere på programmet så mor og far kan ha røykeslutt sammen, uten å se den andres notater.

Men alt i alt. Nikotinfri er ett utmerket program som jeg gjerne anbefaler til alle som ønsker å slutte å røyke.
Og at det hjelper, ja det gjør det. Ihvertfall så lenge en har det kjørende hele tiden :)

Programmet finnes her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning