Prestisjefylt porselen

Bladet Design Interiør har utnevnt Sara Skotte (27) til én av Norges ti beste designere. Hederen skyldes porselensserviset "Bevegelse".

Publisert Oppdatert
Juryen begrunner: "Fint med en serie som har ulike kombinasjonsmuligheter. Et nett og delikat porselensservise med sukkertøyaktige og tiltalende farger i glasuren". Videre heter det: "Serviset favner over ulike matkulturer, noe som er en udelt fordel i våre fusion-tider".

Navnet "Bevegelse" har følgende begrunnelse:

- Utgangspunktet er en tiltende form, basert på et 1700-talls drikkekar med tyngdepunkt i bunnen, som reiser seg om det hvelves. Denne vippende formen gir serviset et inntrykk av nettopp bevegelse, forklarer Skotte til minbolig.no.

Multifunksjonalitet

"Bevegelse" består av sju deler, som alle kan brukes sammen eller hver for seg. Delene fyller ulike funksjoner, og juryen trekker fram at det er et typisk samleservise, der hver gjenstand kan brukes enkeltvis eller sammen.

- Multifunksjonalitet er et prinsipp jeg vektlegger, forklarer keramikeren.

Nytt materiale

For et par år siden endret hun arbeidsmateriale, fra stein- og leirgods til porselen.

- Porselen er sterkt og skjørt på samme tid, og har en gjennomskinnelighet og hardhet som er fascinerende, sier Skotte.

Hun har hovedfag fra Kunsthøgskolen i Oslo, og også en bachelor i keramikk fra Staffordshire University i England. Inntil videre jobber hun på kafé, men ønsker etter hvert å livnære seg som designer på heltid. Nå er første mål en utstilling i Porsgrunn i september, der Skotte viser fram "Bevegelse"-serviset, en karaffel og en ny porselenskolleksjon.

Mer info: Sara Skotte

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning