Premiere på Nynnes dagbok!

Husker du før, da alt var så enkelt og greit? Det gjør neimen ikke Nynne heller. Hun er noenogtredve år, men har likevel verken muskuløs handyman eller elsker i Brussel å skilte med.

Publisert Oppdatert
Det hun derimot har er en herlig kombinasjon av mindreverdskompleks og stormannsgalskap, en eks som forlot henne for en yngre modell med bananpupper og en sprengkåt beiler fra markedsavdelinga. Er det rart hun trøsteshopper?

Nynne har kanskje ikke fulgt helt med i timen de siste ukene. Hun svever på en rosa sky, lykkelig overbevist om at Henrik kommer til å fri hvilket øyeblikk som helst, og hvorfor skulle han ikke det? Jo, viser det seg, fordi han har funnet en annen. Fiona heter hun, er 24 år, har bananpupper og er litt mindre av et rotehue enn Nynne. I en sånn situasjon vet Nynne nøyaktig hva hun har å gjøre: Trøsteshoppe!

Men alt har en ende, også kassakreditter. Heldigvis har Nynne lojale venner: Martin, den blinde og rike naboen som låner henne penger, og kollegene Natasja og Merete, to kvinner med hver sin spisskompetanse på feltet 'menn'.

Og hvem vet, kanskje Henrik kommer tilbake? Eller kanskje det kan bli noe med han nye smukkasen i markedsavdelinga?

Mye kan skje, og selv om hun brenner seg på en mann og blir tilsidesatt i baren av smårips hun har sittet barnevakt for, lar ikke Nynne seg knekke!

Hvem er Nynne?

Nynne er singel karrierekvinne i København. Hun har en ålreit jobb, gode kolleger og dyre vaner, og det eneste hun virkelig mangler er en mann. Drar hun ut på byen for å treffe en hender det at jentungene hun satt barnevakt for tar oppmerksomheten fra henne, og dagen derpå lover hun seg selv å aldri mer blande rødvin, hvitvin, gin, vodka, tequila og øl.

Kan hun muligens minne litt om Bridget Jones? Jo, kanskje litt. Men likevel: Nynne er ikke så fanatisk opptatt av vekt, og hun ligger ikke under for helsefascismen. Ikke minst er hun dansk, og dermed friere og mer direkte enn sin Londonsøster.

Hun startet sitt liv i spaltene i den danske avisa Politiken, der Henriette Lind, Lotte Thorsen og Anette Vestergaard skrev om livet som singel karrierekvinne i kongens by. Boka som fulgte ble en real kioskvelter (første bok kom på norsk i 2005, nummer to følger i høst), og filmen har gjort det skarpt på danske kinoer. Nå tar Nynne danskebåten til Norge for å åpne latterdører også her!

Foran kamera

I tittelrollen møter vi Mille Dinesen, som er et like ubeskrevet blad i Danmark som her i Norge. Hun ble uteksaminert fra Statens Teaterskole i 2004, og debuterer på film med Nynnes dagbok.
Nynnes blinde kamerat Martin blir spilt av Lars Kaalund, kjent fra rollen i tv-serien Krøniken såvel som fra Den eneste ene (1999) og dogmefilmsuksessen Italiensk for begynnere (2000).
Ellers møter vi Stine Stengade (Den attende, 1996) som Natasja, Mette Agnete Horn (Kinamand, 2005) som Merete og Ole Lemm.

Filmen har Norgespremiere førstkommende fredag, og billetter kan bestilles på nettbillett.no .

Kilde: http://www.filmweb.no/orofilm/

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning