Praktiske trekasser på barnerommet

Har du et oppbevaringsproblem på barnerommet? Eller vil du tilsette litt farge og samtidig få praktiske og enkle møbler til alt som samler seg på et barnerom?

Publisert Oppdatert
Bokhyller

Du trenger:
Trekasser
Skruer
Evt. maling

Mal trekassene i ønsket farge (bruk gjerne flere farger) og sett kassene oppå hverandre med åpningen frem. Du kan stable dem rett eller plassere dem litt til hver side. Skru dem sammen med skruer som ikke går helt gjennom begge kassene.

Til slutt skrur du bokhylla godt fast i veggen, slik at den ikke kan velte. Hylla rommer alt fra bøker til klær og leker. Størrelsen på "rommene" kommer selvsagt an på hvor store kasser du bruker.

Kassene kan også henges direkte på veggen hver for seg, men da vil de ikke får støtte fra kassene under og må festes ekstra godt for å tåle tyngde.

Barnebord og lekekasse

En enkel trekasse kan bli både lekekasse og et lite lekebord. Med åpningen opp kan kassen romme masse leker og snur du den på hodet, så er det plass til å ha liksom-kaffeselskap.

Mal kassen på alle sider i fargen du ønsker.

Lekekasse med hjul

Sett store hjul (f.eks fra IKEA) på undersiden av trekasser og få mobile lekekasser som barna fint kan flytte selv. Setter du på en krok på 2 av sidene og henger flere av dem sammen får du et morsomt tog. Husk at kassene skal være ganske solide for å lastes med barn i stedet for leker.

Om du maler et bilde av det kassen skal inneholde på en eller to av sidene gjør du også ryddejobben enklere. Du kan også skrive ut et bilde, klippe det ut og lime på med decoupagelakk eller legge motivet i en plastlomme som limes på kassen.

Garderobekasse

Om du fester knagger på en den ene siden av en trekasse og henger den på veggen, slik at barnet rekker opp, så får du en fin oppbavaringsplass for barnehage- eller skolesekken, ytterklær og andre ting barnet vil ha tilgjengelig. Dette kan også være en god løsning for entreen eller på kjøkkenet.

Lekekjøkken

Et solid lekekjøkken får du ved å sette opp kassene ved siden av hverandre som en kjøkkenbenk. Mal kokeplater på den ene siden av det som skal være komfyren og la stekeovnen være inne i kassen. Sett på en liten list over åpningen og sett på "knotter" eller mal brytere direkte på listen. Resten av kassene blir skap med benk på toppen.

Legges kassene ned, så kan de fint brukes som lekekasser når det er behov for det også.

Trekasser kan kjøpes bl.a. i møbelforretninger. Du kan også bruke transportkasser.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning