Personlig badekåpe!

Trenger du en ny bade- eller morgenkåpe og har lyst på noe helt unikt? Kjøp en rimelig frottèbadekåpe og sett på motiver som du klipper ut av håndklær eller stoffrester.

Publisert Oppdatert
Du trenger:

En ensfarget badekåpe/morgenkåpe
Håndklær, kluter eller stoffrester
Symaskin

Om du ikke finner en badekåpe i den fargen du ønsker, så kan den farges med tekstilfarge. Badekåper får du i flere kvaliteter. Kjøp gjerne en i god kvalitet, slik at den ikke blir fillete etter å ha blitt vasket noen ganger.

Klipp ut motiver av håndklærne eller stoffrestene. Dersom de er helt nye bør de vaskes et par ganger, slik at de ikke farger av senere. Bruk nåler eller vliselin til å feste motivene på ryggen eller et annet sted på badekåpen. Når de er plassert der du ønsker kan du sy sikk-sakk langs kantene. Bruk en farge som er lik motivet, en kontrastfarge eller tråd i samme farge som badekåpen.

Du kan også sy et nytt belte i samme farge som motivet eller bytte sprette av lommene og erstatte dem med en annen farge. Bruk den gamle lommen som mal.

Pass på at alle stoffene du bruker ikke krymper ulikt. Det er alltid en god idè å vaske alt ved så høy temperatur som den ferdige badekåpen vil bli vasket ved senere.

Sy gjerne samme motiv på håndklær og frottètøfler.
i_245491

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning