Påskekurv

Lag en innholdsrik påskekurv og ta den med på hytta eller gi den bort til venner eller familie i påsken.

Publisert Oppdatert
Kurven

Kurver finnes i mange størrelser og fasonger. Kjøp en rimelig kurv og bruk heller penger på innholdet. Kanskje har du allerede en kurv stående hjemme? Om kurven har feil farge, så kan du gi den en runde med gul spraylakk. Pynt med en sløyfe eller små påskekyllinger og legg gjerne litt silkepapir eller en duk i bunnen.

En pappeske som dekkes med gavepapir gjør samme nytten som en kurv.

Innholdet

Om du vil ta med kurven på hytta eller ta den frem til familien i påsken, så kan du fylle den med tegneseriehefter, et morsomt spill, en film og påskegodt. Om det kun er voksne hjemme hos deg kan du gjerne legge til en flaske vin også.

Om kurven skal være en gave, så kan du bruke kurven til mat og drikke som hører til i påsken. For å fylle opp kan du bruke blomster (påskeliljer?) eller en potteplante. Tegneserier, en god krimbok eller en film passer også godt inn. Dette er en perfekt gave til eldre familiemedlemmer som du stikker innom i påsken.

Påske-piknik

Invitèr venner eller familie på påske-piknik utendørs. Fyll opp kurven med ferdig mat og drikke. Det trenger ikke å være mer avansert enn ferdigsmurte rundstykker og en termos med varm drikke. Ta med noen tepper og sitteunderlag om det er kaldt ute og dra til en park eller et annet sted der dere kan sitte og spise.

Hjemmelaget

Lag ditt eget påskegodt av marsipan eller sjokolade. Bak rundstykker/brød eller kaker. Alt dette kan godt legges i kurver. Lag morsomme memory-spill til de minste med påskemotiver som skrives ut i to eksemplarer hver og limes på pappkort. De samme motivene kan du bruke til å dekorere påskekort.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning