Påskekrim og påskenøtter

Påsken er høysesong for krim og hodetrim. Enten du befinner deg i byen, på fjellet eller i utlandet, så kan du komme i påskestemning med en god krim.

Publisert Oppdatert
Krimbøker

Fordelen med bøker er at de kan være med over alt. Krimbøker finnes ofte i pocketutgaver som ikke tar plass eller veier for mye. Kjøp gjerne flere, slik at du ikke går tom for lesestoff.

Anbefalinger

Menn som hater kvinner - Stieg Larsson finner du i "10-på-topp"-hylla i bokhandelen, med god grunn. Denne boka er uforutsigbar og veldig godt skrevet. Om du først blir bitt av basillen, så kan du også lese Jenta som lekte med ilden av samme forfatter.

Om du er ute etter lettlest krim, så er Henning Mankells bøker alltid et godt valg. Om du gir deg i kast med bøkene om Wallander, så er det en fordel å begynne med de første bøkene, selv om det slett ikke er noen nødvendighet.

Jo Nesbø har også gode bøker. Og det er alltid en fordel å lese bøker på originalspråket. Prøv for eksempel bøkene om politimannen Harry Hole.

Om du skal reise langt i påsken, så kan du kanskje satse på en lydbok i stedet.

På skjermen

Om du er hjemme i påsken, så er det en fin anledning til å se noen gode filmer. Også her kan du satse på Henning Mankell. Den siste tiden har det dukket opp mengder av filmer som er basert på Mankells bøker.

Ta for eksempel en titt på www.filmweb.no før du tar turen innom videoutleien eller på kino. Der finner du omtaler om de fleste nye filmer.

Tradisjonen tro sender også flere norske TV-kanaler påskekrim som går over flere dager.

Påskenøtter

Kryssord, spill og oppgaver hører med i påsken. Om du er lei av Yatzy og Ludo, så kommer det stadig nye spill i butikkene. Trivial Pursuit er en sikker vinner for de voksne, men kanskje ikke like morsomt for barna. Det finnes junior-utgaver som passer fint for større barn.

Kryssord

Hjernen har godt av å jobbe litt, selv på late påskedager. Kryssordblader i flere vanskelighetsgrader finner du i kiosken eller dagligvarebutikken. Ta med hele familien og løs det store kryssordet i avisen eller i ukebladene.

Oppgaver..

Kjøp en bok med påskenøtter. Ofte følger slike bøker med i ukeblader rett før påske. Du kan også lage dine egne påskenøtter. Søk gjerne på nettet etter oppgaver og gåter som familien kan løse. En fin og sosial aktivitet for hele familien.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning