Papallacta- ungdomskildene i Andes

I en grønn dal på 3000 meters høyde venter en av Ecuadors beste bevarte hemmeligheter; de terapeutiske varmtvannskildene mellom Amazonas og Andesfjellene.

Publisert Oppdatert
Etter en kort spasertur i den tette skyskogen setter vi kurs mot de varme kildene ved Papallacta Spa og Resort. Her finnes fem bassenger med varmtvann, og et lite basseng med skikkelig kaldt vann. Vannet i disse naturformede bassengene skal ha en terapeutisk virkning for både kropp og sjel. Med en temperatur som varierer mellom 32 og 38 grader celsius, er dette det perfekte stedet å avslutte en nesten to ukers rundreise i Andesfjellene.
Kildene i Papallacta består av en offentlig del, et hotell og et spasenter. Det siste tilbyr også forskjellige spa-behandlinger som steamdusj, massasje, trykkdusj og leirebehandlinger til en billig penge. Behandlingene starter på rundt 15 dollar, og varer fra tretti minutter til en time.
En kjølig forfriskning bestående av frisk fruktjuice hører også med til behandlingene, som foregår i avlappende og velduftende omgivelser.

Nedenfor spa-senteret ligger hotellet, med sine lave en-etasjers leiligheter. Hele anlegget er omringet av grønne åser, fargerike blomster og halvtamme kolibrifugler. Her kan du plumpe rett fra terrassen ut i et av de varme bassengene i som ligger midt i "hagen". Og prislappen for denne herligheten? Fra 63 dollar natten og oppover!

Resepsjonisten forteller at stedet har eksistert i to år, og at det er like populært blant ecuadorianere som utlendinger. I tillegg til spa og bad finnes det flotte turmuligheter i området, både på hesteryggen og for fotturister. Her er det bare å be om råd fra resepsjonen.
Er det noen av de stedene jeg har besøkt som lever opp til slagordet "Reis dit før det er for sent", så må det være denne oasen, på grensen mellom fjellet og Amazonasjungelen. Så lenge ungdomskildene ennå ikke finnes andre steder!

Foto: Linn Krogh Hansen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning